Logo trefpunthouten.nl


Utrechtse Bierbrouwers Festival: heet, maar tot het einde gezellig

Utrechtse brouwers halen ruim 11.000 Euro op voor Stichting Support Casper

Het was warm, zeer warm op het zevende PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival. Toch wisten zo'n 1600 mensen de weg naar het sfeervolle terrein van DeFabrique aan de Westkanaaldijk te vinden. Liefst 32 Utrechtse brouwers presenteerden daar hun bieren. Uit onze regio waren Brouwerij Hommeles uit Houten, Brouwerij Heuvel en Stadsbrouwerij De Dikke uit Wijk bij Duurstede aanwezig. Gelukkig was er genoeg schaduw voorhanden, en was er ook water en ijs te verkrijgen. Maar de meeste belangstelling ging toch uit naar de meer dan 150 bieren die er te proeven waren. Van al die bieren koos een deskundige jury nota bene een winterbier als lekkerste: de Winterstout van brouwerij Duits & Lauret. Deze brouwerij, die de prijs voor de 2e keer won, heeft zich afgelopen jaar gevestigd in Fort Everdingen.

De prijs werd uitgereikt door Tomas Schroën, in de bierwereld beter bekend als De Bierverteller. Vorig jaar werd bij Tomas alvleesklierkanker geconstateerd. De stichting Casper probeert geld bijeen te krijgen voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker. Daarop sloegen zeven Utrechtse brouwerijen de hand ineen en brouwden ze Sterk Water, waarvan de opbrengst naar stichting Support Casper gaat. Op het festival werden de laatste fusten en flessen geveild, waarna het bier geproefd kon worden. De opbrengst van deze actie is meer dan 11.000 euro!

De actie is kenmerkend voor de goede onderlinge banden tussen de Utrechtse brouwers. Het zeer gevarieerde publiek - jong en oud, man en vrouw - genoot in een ontspannen sfeer van muziek, goed eten en natuurlijk goed bier. Dronkenschap was niet aan de orde en dat is best bijzonder. 'Good people drink good beer' is het motto van de oprechte bierliefhebber. En dat maakte van het 7e Utrechtse Bierbrouwers Festival wederom een succes.

Reageer als eerste
Meer berichten