Logo trefpunthouten.nl


Leerlingen van De Bogerd kwamen even gezellig ontbijten bij de burgemeester. Foto: Jan Peter Geertman.
Leerlingen van De Bogerd kwamen even gezellig ontbijten bij de burgemeester. Foto: Jan Peter Geertman. (Foto: jan peter)

Een gezond ontbijt als start van de dag

Jan Peter Geertman

'T GOY - In het kader van het Nationale Schoolontbijt brachten kinderen van de basisschool De Boogerd uit 't Goy woensdagmorgen een bezoekje aan het gemeentehuis. Daar werden zij verwelkomd door burgemeester De Jong en de wethouders Van Liere en Renssen.

De kinderen hadden zelf alle ingrediënten voor een gezond ontbijt meegenomen en aten dat op in het bedrijfsrestaurant.

Lang niet alle kinderen in Nederland starten iedere morgen met een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt is al vijftien jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van ons land. Dit jaar waren er meer deelnemers dan ooit. Bijna 3000 basisscholen deden mee en dat betekent dat meer dan een half miljoen kinderen samen op school ontbeten. Net als in 264 andere gemeenten werdt ook dit jaar in Houten een Burgemeestersontbijt gehouden. De gemeente betaalde symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen meebrachten met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dat dit jaar het goede doel is van Het Nationaal Schoolontbijt. Houten is sinds eind 2014 een JOGG gemeente. JOGG Houten streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is.

De dag starten met een gezond ontbijt hoort hier natuurlijk bij.

Meer berichten
Shopbox