Leerlingen van basisschool St.Michiel hebben de afgelopen vier weken groepsgewijs muziekles gekregen. Foto: Baukje van Hout
Leerlingen van basisschool St.Michiel hebben de afgelopen vier weken groepsgewijs muziekles gekregen. Foto: Baukje van Hout (Foto: boukje)

Maestro's in de dop voor orkest MiCeciel

SCHALKWIJK - De 50 leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool St.Michiel hebben de afgelopen vier weken groepsgewijs muziekles gekregen van André Vulperhorst, leraar van Muziekvereniging Caecilia. Ze kregen een echt blaasinstrument en vormden vanaf de eerste les met elkaar een orkest. Het klinkt onvoorstelbaar, maar na vier lessen waren de kinderen in staat om een liedje te spelen. Donderdag 23 november was in De Wiese de afsluiting van het project. De kinderen speelden onder andere samen met het orkest van Caecilia. Sommige kinderen kregen ook nog de kans om het orkest te dirigeren. Als Maestro's in de dop stonden ze op de bok. De zaal was tot de laatste plaats bezet en na afloop ontvingen alle deelnemende kinderen een muziekdiploma. Nu mogen ze zich opgeven voor het op te richten schoolorkest MiCeciel, een gezamenlijk initiatief van de basisschool en de muziekvereniging. MiCeciel gaat na de kerstvakantie starten. Elke woensdagmiddag krijgen leerlingen die dat willen van 13 – 14 uur als groep muziekles op echte blaasinstrumenten van André Vulperhorst en na enige tijd kunnen ze optreden bij activiteiten op de basisschool en in het dorp, eventueel samen met Caecilia. Deelname kost tot aan de zomervakantie €100,= inclusief huur van het blaasinstrument. Kinderen die zich willen aanmelden of die nog meer informatie willen, kunnen contact opnemen met koolm@xs4all.nl, 0306011201.

Meer berichten