Logo trefpunthouten.nl


Het team van de werkgroep Groene Kerk met de groene publiekstrofee.
Het team van de werkgroep Groene Kerk met de groene publiekstrofee. (Foto: tfp)

Licht staat op groen voor geloofsgemeenschap

HOUTEN - RK kerk Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming aan de Loerikseweg won 9 december de publiekstrofee van Duurzaamheidsfonds Houten.

De prijs van € 10.000 wordt ingezet om verouderde, energieverslindende lampen in de kerk te vervangen. Met de nieuwe, duurzame LED verlichting kan 90% op de energiekosten worden bespaard.

Binnen de Houtense RK geloofsgemeenschap is de Werkgroep Groene Kerk actief om concreet invulling te geven aan het begrip duurzaamheid. Dat gebeurt op vele fronten: op het gebied van energie, onderhoud en inkoop, maar ook op het gebied van bewustwording bij volwassenen en kinderen.

Hans van Dijk mocht namens de Werkgroep Groene Kerk de publieksprijs in ontvangst nemen. Hans; "we zijn heel erg blij met deze mooie prijs en ook de financiële bijdrage". Gerard Hartman van de wekgroep is ook enthousiast: "er zijn bijna 2000 mensen die op ons gestemd hebben, dus we zijn verschrikkelijk blij."

Duurzaamheidsfonds Houten ondersteunt initiatieven die de energietransitie binnen de gemeente Houten kunnen versnellen. Projecten die helpen fossiele energiebronnen uit te bannen. Door de Houtense bevolking kon worden gestemd op de initiatieven. Deze stemming is onderdeel van de Groene Keus 2017. Met 2000 stemmen wint de Houtense RK geloofsgemeenschap en krijgt het nieuwe verlichtingsplan voor de kerk groen licht.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox