De állerbeste toptalenten van dansacademie Codarts Rotterdam. Hun vakmanschap komt tot uiting in nieuwe, speciaal voor deze dansers gecreëerde choreografieën. © foto: Marcel van Oostrom
De állerbeste toptalenten van dansacademie Codarts Rotterdam. Hun vakmanschap komt tot uiting in nieuwe, speciaal voor deze dansers gecreëerde choreografieën. © foto: Marcel van Oostrom (Foto: van oostrom)

Jonge danstalenten krijgen een podium: 'Talent On The Move'

Talent on the Move (try-out) Holland Dance Festival biedt de grootste jonge danstalenten die zijn 'klaargestoomd' op Codarts Rotterdam, elk jaar een podium met een theatertournee.

HOUTEN - Ze komen donderdag 18 januari 20.15 uur naar Houten en geniet het publiek van nieuwe dansers en vernieuwende dans. 'Talent on the move' (try-out) is een aanstekelijke dansshow, inspirerend en met een ongekend energieniveau. De dansers dansen zowel speciaal voor hen gecreëerd werk, als repertoire van internationale topchoreografen.

Theater Aan de Slinger

Het toneelstuk 'Mooi weer vandaag' (try-out) met de fantastische acteurs Bram van der Vlugt, Malou Gorter, Bart Klever en Nettie Blanken, staat op woensdag 10 januari 20.15 uur. Vrijdag 12 januari 20.15 uur brengt cabaretgroep Herman in een bakje Geitenkwark de voorstelling 'Verplicht Spelen' (try-out), met slapstick, flauwekul en geweldige samenzang. Houtense Edison winnaar Marc van Vugt, alleskunstenaar Tollak Ollestad en de´ troubadour van het Noorden Jan Henk de Groot geven zaterdag 13 januari 20.30 uur een concert. Op zaterdag 13 januari 20.15 uur weet het energieke en krachtige Scrum iedereen te raken met folkliederen uit Schotland en Ierland in 'Single Malt'. Alle kinderen uit Houten en omstreken zijn op zondag 14 januari 14.00 uur welkom in het huis en de tuin van Dirk Scheele, waarin stofzuigers tot leven komen en de dieren meezingen met alle liedjes. Kom na afloop muffins versieren! Roos Blufpand verbaast en verrast op zaterdag 20 januari 20.30 uur met kwetsbare liedjes, die je aan het denken zetten. Zie www.theateraandeslinger.nl.

Film Aan de Slinger

Op dinsdag 9 januari draait 'An inconvenient sequel: truth to power'. De documentaire laat zien hoe Al Gore strijdt tegen misschien wel de rijkste en machtigste industrie die de wereld ooit heeft gekend: die van de fossiele brandstoffen. Voorafgaand aan de film organiseert de Klimaatexpeditie Houten om 19.15 uur een inleiding over het thema duurzaamheid. De film 'Murder on the Orient Express', op donderdag 11 en vrijdag 12 januari, begint als een uitbundige treinreis door Europa, maar ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. De film wordt ook gedraaid tijdens de Filmclub op woensdag 17 januari 10.00 uur. Het grappige en emotionele drama 'Daphne', over een flamboyante dertiger, draait op dinsdag 16 januari.

De films draaien om 20.00 uur, tenzij anders aangegeven. Zie www.filmaandeslinger.nl.

Meer berichten