Actie Kerkbalans startte zaterdag 20 januari. Ook in Schalkwijk was die dag om 13.00 uur een speciaal startmoment.
Actie Kerkbalans startte zaterdag 20 januari. Ook in Schalkwijk was die dag om 13.00 uur een speciaal startmoment. (Foto: schalkwijk)

Klokken en trommels bij start Kerkbalans

SCHALKWIJK - Actie Kerkbalans startte landelijk op zaterdag 20 januari. Lokaal zijn zo'n 2000 startmomenten gehouden. Ook in Schalkwijk was die dag om 13.00 uur een speciaal startmoment.

De slagwerkgroep van Muziekvereniging Caecilia liep van de Brinkkerk naar de Michaëlkerk. Na het luiden van de klokken van de Brinkkerk, vertrok dit ritmische gezelschap al spelend, met spandoeken naar de Michaëlkerk. Bij aankomst luidden daar ook de klokken. Bij de Actie Kerkbalans worden de leden van de betrokken kerken om een bijdrage gevraagd voor de kerk. Deze bijdragen zijn onmisbaar om lokale parochies en gemeenten van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk in stand te houden. Tijdens de actieperiode ontvangen de leden van de betrokken kerken een brief. Hij wordt persoonlijk door één van de enthousiaste vrijwilligers rond gebracht. Zij komen een tweede keer langs om de toezegging op te halen. Veel bewoners van Schalkwijk zijn overtuigd van de positieve samenbindende functie van de kerk. En geven daarom elk jaar hun bijdrage aan de Actie Kerkbalans. Voor meer informatie over de Actie, neem contact op met de penningmeester Janco van Dijk, 06-52692558.

Voor meer informatie over de slagwerkgroep van Muziekvereniging Caecilia, neem contact op met voorzitterMarjolein Kool, 030-6011201

Meer berichten