Voor het tweede jaar zijn Prins Jerommeke en Prinses Danielle gekozen om aan het hoofd van het carnaval te staan.
Voor het tweede jaar zijn Prins Jerommeke en Prinses Danielle gekozen om aan het hoofd van het carnaval te staan. (Foto: trefpunt)

Ook 't Goy staat komend weekend op z'n kop tijdens het carnaval

Ook in 't Goy is het komend weekend carnaval.

Jan-Peter Geertman

'T GOY - Voor het tweede jaar zijn Prins Jerommeke en Prinses Danielle gekozen om aan het hoofd van het carnaval te staan. Vrijdag in de ochtend begint het al op de basisschool de Boogerd met de playbackshow. Alle kinderen zijn verkleed en doen er hun act. Uiteraard zijn de prins en prinses daarbij aanwezig in de rol van juryleden. Ook volgt er een bezoek aan het Haltna huis, waarbij met de bewoners een kleintje carnaval wordt gevierd. 's Avonds is er het 55+ plus carnaval waar ook een optreden van het koor Castellum Singers is. Later op de avond draagt de burgemeester de sleutel van het dorp over.

Alfabet

En dan na 22:00 uur is er het thema carnaval, gerelateerd aan het alfabet sinds enkele jaren. Dit jaar is het de letter F en daaraan kunnen de bezoekers zich kleden van Flamingo tot Ma Flodder. Zaterdag gaat het carnaval verder: van 13:30 tot 16:00 uur eerst het kindercarnaval met als thema de Olympische Winterspelen. Kinderen uit het dorp komen verkleed en doen verschillende spelletjes en natuurlijk ook weer vele grote en kleine prijzen te winnen. Jeugdprins Max is natuurlijk aanwezig en loopt voorop in de polonaise In de avond vanaf 21:00 uur is er dan het grote carnavalsfeest. Voor de muziek zorgen een Groningse DJ's van Disco-en-Action, die al jaren een vertrouwd gezicht zijn bij de vereniging. In de grote polonaise beoordeelt de jury van de Raad van Elf wie er met de prijzen voor de gekste, de mooiste, de leukste creatie van door gaan. Zondag is het weer vroeg opstaan om de versierde wagens van stal te halen. Vanaf 11:30 uur worden de wagens opgesteld en een uur later gaat de optocht van start met zo'n 15 deelnemers. Eén ding zal zeker niet ontbreken op de Prinsenwagen... de beker die ze kortgeleden wonnen in de optocht van Schalkwijk, want daar zijn ze toch wel heel erg trots op ! Na een rondrit door het hele Goy eindigen ze de residentie De Eng waar dan een kleintje carnaval gevierd wordt en de prijsuitreiking plaatsvindt. Wie nog wil deelnemen aan de optocht kan zich nog aanmelden. Op maandagavond is er alweer de slotavond van het carnavalsfeest. Die avond is er nog wel een extra prijs te winnen. Het publiek krijgt de mogelijkheid om te stemmen via de website op de leukste, gekste, mooiste creatie die met carnaval getoond is. Die wordt dan 's avonds door de Prins uitgereikt.

Ook de Platneuzen uit Schalkwijk zijn er bij. Meer informatie op www.laetstestuyver.nl of op Facebook www.facebook.com/CV-de-Laetste-Stuyver-229043443843627/

Meer berichten