Stem op Roy van der Voort (www.expeditierobinson.nl/profiel/251) en Michel van Rossenberg (www.expeditierobinson.nl/profiel/327). Ze kunnen allebei een plek veroveren op het eiland. Foto: Càrola Rietdijk
Stem op Roy van der Voort (www.expeditierobinson.nl/profiel/251) en Michel van Rossenberg (www.expeditierobinson.nl/profiel/327). Ze kunnen allebei een plek veroveren op het eiland. Foto: Càrola Rietdijk (Foto: Carola Rietdijk)

Houtenaren in de race voor Expeditie Robinson

Roy van der Voort en Michel van Rossenberg uit Houten doen mee aan de voorrondes van het populaire tv-programma Expeditie Robinson.

HOUTEN - De 26-jarige Roy vertelt enthousiast over zijn deelname: "Ik wilde al een tijdje meedoen en nu kwam de kans weer. Ik ben een duursporter. Dus ik doe het iets minder vanuit kracht, maar meer vanuit mijn uithoudingsvermogen." Michel van Rossenberg (55 jaar) zegt zelfverzekerd: "Ik ken het klappen van de zweep wel aardig. Ik ben oud-politieman, was lid van het arrestatieteam en ken de fysieke uitdagingen." "Het is een mentale uitdaging en uiteraard ook een fysieke. Ik volg het al jaren. Die spellen zien er heel spectaculair uit en daar wil ik gewoon aan meedoen. Ik kreeg al de opmerking: als je er aan meedoet moet je wel wat kilo's aankomen", grapt Roy. Michel licht toe: "Ik wéét wat het is om af te zien en om het mentaal en fysiek heel zwaar te hebben en toch te blijven presteren. Die intrige en het vuile spel: ik denk dat ik daar heel goed in ben." "Het is niet alleen een fysiek en mentaal spel", vult Roy aan. "Nee precies", zegt Michel. Roy: "Je moet de juiste complotjes maken en de juiste mensen eruit stemmen, waardoor je zelf als laatste overblijft." Michel: "Door vermoeidheid ontstaat de ellende, de irritaties en drama's. In dat spel is het mooi om je slachtoffers te kiezen en iemand buitenspel te zetten." Hoe gaan zij straks de strijd aan met de andere eilandbewoners? "Uiteraard door elke proef te winnen, want dan blijf je op het eiland tot aan de finale", zegt Roy, en door goed in de groep te liggen." Michel pakt het anders aan: "Ik zou in ieder geval niet alle proeven willen winnen. Dan val je teveel op. Ik blijf wel mijn spel spelen en laat me niet meeslepen in het gekissebis." De jonge hond versus de ouwe rot in het vak. "Ik denk dat je een hele goede tegenstander kan worden, Roy", knipoogt Michel. "Het zou leuk zijn als we allebei door mogen. Ze moeten gewoon op ons stemmen", zegt Roy.

Meer berichten
Shopbox