Vrijdagmorgen werd A.J. Zomer op zijn honderdste verjaardag verrast met een bezoek van burgemeester Wouter de Jong. Foto: Jan-Peter Geertman.
Vrijdagmorgen werd A.J. Zomer op zijn honderdste verjaardag verrast met een bezoek van burgemeester Wouter de Jong. Foto: Jan-Peter Geertman. (Foto: jan peter)

'Vroeg opstaan en toch veel slapen'

Vrijdagmorgen werd A.J. Zomer op zijn honderdste verjaardag verrast met een bezoek van burgemeester Wouter de Jong. Tijdens de koffie met eigengemaakte appeltaart kwam het levensverhaal voorbij van de heer Zomer. Met 14 kinderen, 34 kleinkinderen en inmiddels 5 achterkleinkinderen (6e op komst) is het een groot gezin geworden.

Jan-Peter Geertman

HOUTEN - In zijn werkzame leven gewerkt op de ouderlijke boerderij Overdam. Dat is de boerderij, die in 1903 door de ouders werd betrokken. Later heeft ook de zoon de boerderij overgenomen, maar met de groei van Houten Zuid is het land en de boerderij verkocht. In Den Bosch is het boerenbedrijf voortgezet en staat een van de kleinkinderen alweer klaar om op te volgen. In zijn hele leven heeft Zomer altijd in Houten geslapen, nooit op vakantie geweest, wel eens dagjes uit. Zelfs later toen de zoon de boerderij had overgenomen, kwam het er niet van om op vakantie te gaan.

Uit de gesprekken blijkt toch wel dat het iets is wat meer in de familie voorkomt. Het geheim van oud worden is vanuit het verleden vroeg opstaan en toch veel slapen zo vertelt hij. Tot voor 2 jaar geleden reed Zomer nog in zijn eigen auto en de fiets, maar ondertussen staat de rollator klaar om nog zich te verplaatsen in huis. Veel buiten komt hij echter niet meer.

Meer berichten