Als dank voor het werk van het raadslid had de burgemeester een passend verkeersbord. Foto: Jan-Peter Geertman.
Als dank voor het werk van het raadslid had de burgemeester een passend verkeersbord. Foto: Jan-Peter Geertman. (Foto: jan peter)

Houten neemt afscheid van dertien raadsleden

Afgelopen dinsdagavond 27 maart was er een bijzondere raadsvergadering. De eerste na de verkiezingen van vorige week waarbij de uitslag ook voor Houten gevolgen heeft.

HOUTEN - Om 20.00 uur opende burgemeester Wouter de Jong de vergadering en na het vernemen van de goedkeuring van de Commissie Geloofsbrieven voor de nieuwe raadsleden stond hij even stil bij het vertrek van dertien raadsleden. Sommigen waren pas vier jaar raadslid en anderen hadden al een enorme staat van dienst. Sommigen keren ook wel weer terug in de lokale politiek door donderdag avond weer toe te treden als Commissielid van hun partij. Daarmee gaat opgedane kennis niet verloren. Voor ieder raadslid heeft de burgemeester een persoonlijk woord waarin hij de betrokken raadsleden bedankt voor hun inzet, de wijze waarop het ging en voor allen de betrokkenheid bij het raadswerk. Als dank voor het werk van het raadslid had de burgemeester een passend verkeersbord uit de stalling van Openbare Werken meegenomen. Dit zijn borden die niet meer gebruikt mogen worden en nu toch nog een functie kregen. Er was een boek uit de persoonlijke collectie van de burgemeester, passend bij de persoon. Ook was er voor allen een prent van een goed gevulde raadszaal, met raadsleden en publiek. Deze tekening was in de voorgaande weken gemaakt op een I-pad door een kunstenares op de publieke tribune. Eén raadslid was door ziekte verhinderd. Op 13 april wordt nog apart afscheid genomen van Yvonne van Dijk. De vertrekkende raadsleden zijn Arnold Biesheuvel (PvdA) , Marcel Dagniaux (VVD), Jarno Groenveld (D66), Michel Hofstee (Houten Anders), Jan de Jong (CDA), Andre van Loon (PvdA) Eldert van Nuling (D66), Erik Jan Visser (CDA), Erik van Vliet (D66), Agaath Dekker-Groen (D66) (Politicus van het jaar 2017), Cisca ten Hoeve (Houten Anders) en Iene Notenborn-Hendriks (D66)

Meer berichten