Op het Amsterdam Rijnkanaal in Houten wordt zondag 8 april de 135e editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden Varsity verroeid. 
Op het Amsterdam Rijnkanaal in Houten wordt zondag 8 april de 135e editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden Varsity verroeid.  (Foto: ben kortman)

Olympische roeiers strijden op Varsity

Op het Amsterdam Rijnkanaal in Houten wordt zondag 8 april de 135e editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden Varsity verroeid. Deze Nederlandse 'boat race' wordt ieder jaar door ongeveer 5000 toeschouwers bezocht en door 1000 roeiers gestart, waaronder een aantal Olympiërs.

HOUTEN - Het evenement is niet alleen voor studenten, ook sportliefhebbers en gezinnen kunnen van de wedstrijden genieten. Aan de overkant van het water zal plek zijn om gratis de race te bekijken. Het evenement is live te volgen via talkshow 'VarsiTV', deze zal vanaf zondag 10:00 uur op www.varsity.nl te bekijken zijn. Dit jaar zullen onder andere Olympiërs als Kay Hendriks, Tone Wieten, Monica Lanz en Harold Langen aan de start verschijnen. De 'Varsity' het grootste en oudste studentensportevenement van Nederland waar topsport met vele tradities gecombineerd wordt. De 'Oude Vieren', een traditioneel hoofdnummer op de Varsity, wordt gevuld met de vier beste roeiers van iedere vereniging en wordt begeleid door een stuurman of stuurvrouw. Voorafgaand aan de 'Race der Oude Vieren' zal de 'Race der Dames Vieren' plaats vinden. Dit jaar zal politica Helma Neppérus, (oud VVD kamerlid en Njord- en bondsroeister), de Dames Vier huldingen. Traditiegetrouw springen leden van de winnaars van de "Oude Vier" naakt in het water om de boot feestelijk te onthalen.

Meer berichten