Het project zorgt voor een actieve kennismaking met dans en is een duidelijke stimulans voor het dansonderwijs.
Het project zorgt voor een actieve kennismaking met dans en is een duidelijke stimulans voor het dansonderwijs. (Foto: slinger)

"Yes, weer vrijdag, dan gaan we dansen!"

"Yes, het is weer vrijdag, dan gaan we weer dansen!", roept één van de leerlingen van basisschool De Triangel. Vijf basisscholen in Houten, in totaal ruim 300 leerlingen, nemen deel aan het driejarig dansproject Dans je eigen stijl, georganiseerd door Educatie Aan de Slinger.

HOUTEN - Leerlingen komen in groep 6, 7 en 8, in aanraking met deze discipline. Een vakdocent komt op bezoek en geeft de kinderen dansles. De leerkrachten zijn betrokken en zien de vakdocenten op de werkvloer aan het werk. Het project zorgt voor een actieve kennismaking met dans en is een duidelijke stimulans voor het dansonderwijs. Juist ook leerlingen die niet zo van leren houden, kunnen "shinen" tijdens de danspresentatie, aldus De Triangel. In groep 6 kijken de leerlingen naar een duet met klassiek ballet en breakdance. Twee professionele dansers starten het project met een optreden. De leerlingen volgen daarna een workshop bij de dansers, waar beide stijlen aan bod komen. Als de dans is ingestudeerd, is het tijd deze aan elkaar te presenteren. Er wordt afgesloten met een heuse dancebattle. In groep 7 en 8 kijken de leerlingen naar bijzondere dansfilmpjes en maken zo kennis met verschillende stijlen. Daarna maakt groep 7 samen met een dansdocent een eigen dans. Na drie lessen en een 'generale' presenteren de leerlingen hun dans aan publiek: ouders en medeleerlingen. In groep 8 wordt in twee lessen gewerkt aan Danstools voor de musical. De leerlingen ontdekken in de lessen elementen die typerend zijn voor de musicaldans. Het geeft meteen veel inspiratie voor hun eigen musical aan het eind van het schooljaar. Het project Dans je eigen stijl vindt plaats op basisschool Klavertje 4, De Triangel en de Montessorischolen Korenmolen, Vikingenpoort en Limes. Het is een project van Educatie Aan de Slinger in het kader van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (2017-2020) waarmee de overheid en de gemeente Houten cultuuronderwijs stimuleert.

Meer berichten