Ook dit jaar weer op 4 mei herdenken en op 5 mei de bevrijding vieren. Foto: Jan-Peter Geertman.
Ook dit jaar weer op 4 mei herdenken en op 5 mei de bevrijding vieren. Foto: Jan-Peter Geertman. (Foto: jan peter geertman)

Nationaal herdenken en bevrijding vieren

Het 4 en 5 mei Comité Houten houdt de Nationale Herdenking op donderdag 4 mei en de activiteiten op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag.

HOUTEN - Het 4 en 5 mei Comité Houten bezoekt 4 mei 's middags samen met een vertegenwoordiging van het college B&W, jongeren en jongerenwerkers van Houten&co de oorlogsgraven in Schalkwijk en Tull en 't Waal en het monument in 't Goy. Om 19.00 uur is een herdenkingsbijeenkomst in de RK-kerk aan de Loerikseweg. Tijdens die bijeenkomst spreekt Ad van Liempt, voormalig eindredacteur van hetprogramma 'Andere Tijden' en auteur van diverse boeken over de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 19.45 uur is de nationale herdenking op 't Plein. Ook in Schalkwijk, bij het monument, is vanaf 19.30 uur een bijeenkomst. Om 21.00 uur speelt Timo van Waarsenburg in Theater aan de Slinger de voorstelling 'In oorlog en liefde', in het kader van Theater na de Dam. Tijdens Theater Na de Dam spelen gelijktijdig in Nederlandse theaters meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Scouting Schonauwen brengt het bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei vanuit Wageningen. Om 10.00 uur arriveren de lopers op het Plein in het Oude Dorp. In afwachting daarvan zijn er vanaf 9.00 uur activiteiten voor kinderen op het Plein. Twintig koperblazers van KNA verlenen hun medewerking.

Meer berichten