Evert Bosveld en Sander Huele: “Het is uniek in Houten: in een sporthal tot 03.00 uur ’s nachts.” Kaartjes zijn te koop voor 17,50 via www.rhbevents.nl. Aan de deur kost een kaartje 23,50. Aanvang: 20.30 uur.
Evert Bosveld en Sander Huele: “Het is uniek in Houten: in een sporthal tot 03.00 uur ’s nachts.” Kaartjes zijn te koop voor 17,50 via www.rhbevents.nl. Aan de deur kost een kaartje 23,50. Aanvang: 20.30 uur. (Foto: Carola Rietdijk)

Lokaal talent op dance event Houtens Festijn

De bekende DJ Darkraver treedt zaterdagavond 12 mei op tijdens het benefietevent Houtens Festijn in The Dome. De opbrengst is ten bate van de Voedselbank.

HOUTEN – Organisator Sander Huele (44) vertelt in de kantine van sporthal The Dome levendig over het dancefestival. Het succesvolle Houtens Festijn organiseert hij nu voor de derde keer. "Het event anderhalf jaar geleden met Q-Music was een groot succes. Ik raakte in gesprek met manager Evert Bosveld van The Dome en vroeg: Evert, sta je er voor open als wij hier een soortgelijk benefietevenement gaan organiseren?" Bosveld is direct geïnteresseerd. De ondernemende Huele is razend enthousiast over de programmering: "Het is een hele heftige mooie line-up. Darkraver is een grote naam in het land binnen de dance scene. Voor Houtense begrippen is het uniek dat hij hier staat. En het leuke aan alle andere artiesten is dat het allemaal lokale 'upcoming dj's' zijn. Houtens talent geven we hier het podium om hun skills te laten zien." Het is voor het eerst dat er een branchevreemd event in The Dome wordt georganiseerd. "Ja, het is best wel spannend", beaamt Bosveld. "Wij zijn gewend om grote sportevents te organiseren. We hebben een mooie faciliteit, dus dachten: waarom dit niet? Er komt een nieuwe speciale evenementenvloer in te liggen. En we hebben een mooie lichtshow en een geluidsinstallatie, die méér dan gemiddeld is." Huele: "Ik ben zo blij dat we niet meer in een weiland staan. Dat levert zoveel stress op." Het draait volgens Huele om lekker dansen, een leuke avond hebben en iets doen voor de maatschappij. "Uniek voor Houten, een super line-up en tegelijkertijd draag je bij aan een goed doel. De kaartjes zijn niet echt aan de prijs, als je ziet wat de line-up is", aldus Huele. "Neuh, vind ik ook niet. Als je hier een handbalwedstijd hebt, een interland, ben je ook 15,-- kwijt", vult Bosveld aan. "Je hebt wel een hele avond dance, muziek en feest met je vrienden."

Meer berichten