Foto: jan peter geertman

Mooi diamanten huwelijk

HOUTEN - Vorige week verraste burgemeester Wouter de Jong het echtpaar Rietveld-Langerak met een bezoek vanwege het feit dat het 60 jaar getrouwd is. Namens de gemeente overhandigde hij een cadeau: een tekening in lijst van de muziektent in het Oude Dorp, waar het echtpaar sinds de pensionering al 25 jaar vlakbij wonen. Meneer Rietveld (80) begon na de schoolperiode op 17-jarige leeftijd als landmeter, ging in militaire dienst en daarna was hij werkzaam in de zacht fruitteelt.

Maar velen uit Houten en wijde omgeving zullen hem en zijn vrouw kennen van de patatwagen die bij mooi weer vanaf eind jaren 70 op het terrein van het recreatieschap langs de Lek stond. Wie heeft er niet een keer een patatje gehaald?

In de wintertijd hieldt hij zich bezig met het maken van houtsnijwerken als klokken en dienbladen. Vissen is nu een grote hobby, maar nog meer het heerlijk roken van de vangst. Het gaat in de grote rookkast waar de verse vis op smaak gebracht wordt met eikenhoutsnippers en de nodige kruiden en bessen.Mevrouw Rietveld (81) begon haar werkzame leven als medewerkster bij het busbedrijf De Twee Provinciën, een voorloper van het huidige streekvervoer. Nadat ze getrouwd waren en de kinderen geboren werden was zij thuis en had de zorg voor het huishouden en de kinderen. Van de vijf kinderen waren de eerste een tweeling en opvallend genoeg waren de eerste kleinkinderen ook een tweeling.

(Tekst/Foto: Jan-Peter Geertman)

Meer berichten