Inspiratoren van de Krachtfabriek maakten 1500 vlaggetjes. Afgelopen zondag tijdens de stekjes ruilmarkt werden sponsorgeld en vlaggetjes overhandigd aan de vrijwilligers Ed en Petra van de Alpe d'HuZes.
Inspiratoren van de Krachtfabriek maakten 1500 vlaggetjes. Afgelopen zondag tijdens de stekjes ruilmarkt werden sponsorgeld en vlaggetjes overhandigd aan de vrijwilligers Ed en Petra van de Alpe d'HuZes. (Foto: krachtfabriek)

Overtrekken, knippen, naaien, strijken voor Ad6

Vorig jaar zomer deed één van de inspiratoren van de Krachtfabriek mee met de Alpe d'HuZes (Ad6). Een andere inspirator werd gegrepen door zijn verhaal.

HOUTEN - Maandenlang trainen en dan de berg op met alle herinneringen aan een dierbare die hij verloren had in zijn hoofd. 'De Ad6 kreeg ineens een gezicht voor mij.' Dat is prachtig als je op deze manier geld op kan halen voor onderzoek naar kanker, maar net zo belangrijk als een stukje verwerking van verdriet. Verdriet omzetten in een barre tocht naar de top. Hij vertelde over de vlaggetjes. 'In de week voor de Alpe d'HuZes-dag kon je op een vlaggetje een naam, spreuk, gedachte of wens opschrijven en als je dan boven kwam bij de finish, zag je al die mooie vlaggetjes boven je.' De spreuken worden door de wind meegevoerd en verspreid ook richting hun geliefden. Daar putte hij veel moed uit, omdat al die mensen voor wie de vlaggetjes waren, ook een harde strijd hebben geleverd. Toen hij dit jaar vertelde dat de Ad6 organisatie ook voor de aanstaande Ad6-dag graag weer deze Tibetaanse vlaggetjes wilde, vroeg hij of het iets is voor inspiratoren van De Krachtfabriek om die vlaggetjes te maken. Een aantal inspiratoren werden meteen enthousiast en gingen aan de slag met malletjes overtrekken, knippen, naaien en strijken. 'Mijn rolstoel haalt de Alpe d'HuZes niet, maar dit kunnen wij met elkaar wel voor elkaar krijgen. Daar geloof ik in.' Met veel liefde hebben vele handen van vele gedoneerde lappen 1.500 vlaggetjes gemaakt. In de Krachtfabriek zit ook het Plantenasiel Houten van initiatiefneemster Mai Linh Ly. Zij werd ook geraakt door het breed gedragen initiatief en zocht voor de opbrengt van een plantenveiling nog een goed doel. Daarom besloot ze de opbrengst van 650 euro aan de Ad6 te schenken. Afgelopen zondag tijdens de stekjes ruilmarkt werden sponsorgeld en vlaggetjes overhandigd aan de vrijwilligers Ed en Petra van de Alpe d'HuZes.

Meer berichten