Logo trefpunthouten.nl


Karen Jansen: “Als het weer meezit, denk ik dat we zo’n 10.000 tot 12.000 bezoekers kunnen verwachten. De toegang is gratis. Op Facebook worden twee kaarten verloot voor Dinner in the Sky.” Meer info: www. bonappetitohouten.nl.
Karen Jansen: “Als het weer meezit, denk ik dat we zo’n 10.000 tot 12.000 bezoekers kunnen verwachten. De toegang is gratis. Op Facebook worden twee kaarten verloot voor Dinner in the Sky.” Meer info: www. bonappetitohouten.nl. (Foto: )

Eet je ook mee op 50 meter hoogte?

BonAppetito Foodfestival in Houten

Door Carola Rietdijk

Dinner in the Sky is de grote trekker van het BonAppetito Food & Festival op 8, 9 en 10 juni in het Imkerspark.

HOUTEN - Evenementenorganisator Karen Jansen komt aangescheurd in haar Beatle. Met grote rode letters staat er BonAppetito Food & Festival op haar bolide. Energiek vertelt ze over het foodfestijn dat voor het tweede jaar op rij in Houten plaatsvindt. "Ik heb een evenementenbureau en organiseerde dit foodfestival al twee keer eerder in Utrecht. Toen ik in 2016 naar Houten verhuisde, dacht ik: dit is voor mij wel een hele leuke manier om Houten te verkennen." Tijdens het zomerse event draait het vooral om lekker eten en drinken. Live bands en een DJ zorgen voor de muzikale omlijsting. Zomerse muziek, die aan Ibiza doet denken, mag natuurlijk niet ontbreken. "Zo'n lekkere vibe, waarbij je niet kan stilzitten. Of ik in elk geval niet", lacht Karen. "Het swingt gewoon. Zoiets van: ik sta met een lekker glas wijn in mijn hand, leuke mensen om me heen, dat gevoel een beetje." De Houtense horeca is goed vertegenwoordigd. Bij Teus en KEES eten & drinken maken hun opwachting met een pop-up restaurant. Ook van de foodtrucks, die als paddenstoelen uit de grond schieten, zijn er vijf uit Houten aanwezig. "Er is een aanbod voor ieder wat wils. Want als je overal een hamburger kan krijgen, is het ook niet leuk." In het proeflokaal vinden allerlei workshops en proeverijen plaats. En de kookliefhebber kan z'n hart ophalen tussen de lekkernijen, potten en pannen op de bijbehorende markt. Dinner in the Sky is met recht het 'culinaire hoogstandje' van het weekend te noemen. In dit mobiele restaurant word je door een kraan omhoog getakeld tot op zo'n 50 meter hoogte. "Bij de Formule 1 in Abu Dhabi zie je dat ding hangen. Zo'n sjeik laat 'm invliegen en dan hangt ie boven het circuit." Dinner in the Sky vliegt de hele wereld over. "Van Vegas tot Dubai én in Houten", zegt Karen lachend. Het festival is voor een breed publiek toegankelijk. "Denk aan Houtenaren met kinderen, die het relaxed vinden om hun kind in het kinderparadijs te stallen", zegt Karen. "Je kind kan een compleet programma draaien. Van cupcakes versieren, broodjes bakken en pasta maken tot sumoworstelen, Kangoo Jumpen en kanoën. Voor kinderen tot 4 jaar is er een opvang." Ook de fijnproever, die houdt van een lekker glaasje wijn, komt aan z'n trekken. "We besteden veel tijd aan ons assortiment en werken samen met een Argentijns wijnhuis. Mensen kunnen een glas lenen. Goede wijn uit een echt glas is natuurlijk veel lekkerder dan zo'n plastic festivalglas. En we starten vrijdag in het proeflokaal met een zakelijke programmaatje voor alle ondernemers in Houten. Ze openen eigenlijk 'zakelijk gezien' het festival", sluit Karen af.

Meer berichten
Shopbox