Logo trefpunthouten.nl


In korte tijd heeft de tweede groep enthousiaste Houtenaren de basiscursus voor taalvrijwilligers afgerond.
In korte tijd heeft de tweede groep enthousiaste Houtenaren de basiscursus voor taalvrijwilligers afgerond. (Foto: taalhuis)

Taalhuis trots op zijn nieuwe taalvrijwilligers

Bewerkt door de redactie

In korte tijd heeft de tweede groep enthousiaste Houtenaren de basiscursus voor taalvrijwilligers afgerond.

HOUTEN - Ze gaan in Houten aan de slag als taalvrijwilliger om mensen te helpen die (beter) Nederlands willen leren spreken, lezen en/of schrijven. Het Taalhuis is op zoek naar nog veel meer vrijwilligers, want de belangstelling voor de in maart gestarte Taalinloop is overweldigend. Elke maandag van 19:00 tot 20:30 uur bruist het in de bibliotheek tijdens de Taalinloop: tussen de dertig en veertig deelnemers zijn, samen met vrijwilligers, aan het oefenen met taal of werken aan hun digitale vaardigheden. In Houten heeft namelijk ruim 8% van de inwoners grote moeite met lezen, schrijven en/of spreken van de Nederlandse taal of omgaan met de computer. Vrijwilligers vormen een belangrijk onderdeel in de preventie en aanpak van laaggeletterdheid. In de training van het Taalhuis, ontwikkelt door stichting Lezen en Schrijven, krijgen taalvrijwilligers informatie over de doelgroep, leren zij hoe mensen het beste te begeleiden en met welk materiaal en technieken er goed gewerkt kan worden. Vijftien betrokken vrijwilligers hebben de afgelopen weken hard gewerkt en hebben het certificaat taalvrijwilliger mogen ontvangen. Taalhuis Houten zoekt nog meer taalvrijwilligers.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden of informatie vragen via houten@taalhuislekstroom.nl of 06-10995521.

Het Taalhuis in Houten verbindt lokale organisaties om zo samen de strijd tegen laaggeletterdheid aan te gaan. Het is een initiatief van de Bibliotheek Lek & IJssel, met ondersteuning van Stichting Lezen & Schrijven. Met het opzetten van het Taalhuis willen zij bereiken dat er centrale en laagdrempelige plekken ontstaan waar mensen met een taalvraag én taalvrijwilligers geholpen kunnen worden en waar een overzicht van relevante dienstverlening binnen de gemeente wordt gegeven.

Meer berichten
Shopbox