Geconcentreerd werken de leerlingen aan hun artikelen voor de Loeren bij de Boeren krant. Foto: Marieke Wiersma
Geconcentreerd werken de leerlingen aan hun artikelen voor de Loeren bij de Boeren krant. Foto: Marieke Wiersma (Foto: Marieke Wiersma)

Razende reporters doen hun verslag

Loeren bij de Boeren

Geen angst voor deadlines

Aan de Slinger houdt zondag 8 juli het festival 'Loeren bij de Boeren' in 't Goy, een zomers en sfeervol festival voor de hele familie.

T GOY - Met goede muziek, stoere kinderactiviteiten, kunst, bijzonder locatietheater en lekkere sapjes en eten uit de verschillende Rollende Keukens. De leerlingen van basisschool de Boogerd in 't Goy zijn druk bezig met het schrijven van krantenartikelen voor het project 'Razende Reporters' van het festival Loeren bij de Boeren. De artikelen gaan over het leven in 't Goy.

De school verandert in een kleine redactieruimte. De leerlingen van de bovenbouw zitten gefocust achter hun computers en tikken als een razende leuke verhalen voor hun digitale krant. Zo houdt Max een interview met zichzelf over de vleesboerderij waarop hij woont en legt hij uit wat kuilgras is. "Wist je dat een melkkoe veel ouder wordt dan een vleeskoe?", zegt hij tegen een klasgenoot. Marcia en Michael schrijven over de heerlijke tapasbar in 't Goy. Chimène en Luna vertellen over de school en sporten in 't Goy. De leerlingen van de middenbouw hebben foto's van thuis meegenomen, verwerken het interview dat ze hadden met de burgemeester, maken strips en verzinnen quizzen voor op hun krantenpagina. De kleuters van de onderbouw leren over het fruit op de boerderij en maken een collage met plaatjes van het leven op de boerderij. "Kijk deze kip is veel dunner dan die wij thuis hebben!"

Razende Reporters en KinderrondleidersOp het festival zijn alle artikelen van de leerlingen van De Boogerd te lezen. Jonge festivalbezoekers kunnen deze prachtige verhalen aanvullen met verslagen die zij zelf maken als razende reporter van het festival. Want wat was het leukste om te doen, wie deed het gekste dansje en welke toffe artiesten stonden er op het podium? Bezoekers komen de kinderen niet alleen tegen als razende reporter, want er is nog een onderdeel van het programma in handen van kinderen. Speciaal opgeleide kinderrondleiders nemen bezoekers mee over het hele festivalterrein en vertellen alle geheimen van de kersenboomgaard. De mooie omgeving en de boerderij van boer Vernooij vormen namelijk een bron aan spannende verhalen. Een rondleiding volgen?

Geïnteresseerden kunnen zich tussen 13.00 en 18.00 uur melden bij het verzamelpunt in de kersenboomgaard en gaan mee op avontuur.

Meer informatie

Meer informatie en kaartverkoop Loeren bij de Boeren De hoofdlocatie van het festival is in de prachtige kersenboomgaard van boer Vernooij, aan de Beusichemseweg 32, richting 't Goy.

Kaarten voor Loeren bij de Boeren kosten slechts € 15,00 (ter plaatse € 17,50). Kinderen t/m 12 jaar kunnen het festival voor €3,50 ontdekken. Jongeren t/m 18 jaar betalen € 10,00.

Loeren bij de Boeren is een pin-only festival. Meer informatie:

www.loerenbijdeboeren.nl

Meer berichten