Nynke: "Het lijkt me leuk om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen."
Nynke: "Het lijkt me leuk om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen." (Foto: tfp)

Elfjarige Nynke: 'Ik ga er echt voor!'

Door redactie

Naar Vierdaagse van Nijmegen

'Ik ga ervoor!' Nynke van Zon uit Houten is bij het team met de jongste lopers in de Nijmeegse Vierdaagse. Nynke van Zon uit Houten is met haar 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag dertig kilometer samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

HOUTEN/NIJMEGEN - Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse wanneer zij twaalf jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006.

Mijn vader

Nynke vertelt: "Mijn vader loopt al een paar jaar mee met de vierdaagse en heb ik elke keer langs de kant gestaan. Het leek me tof om ook mee te doen, maar dat mag pas in het jaar dat je twaalf wordt. Dit jaar mag ik dus eindelijk zelf mee doen."

Vrolijker dan volwassenen

"Mijn vader loopt nu mee als mijn begeleider. Het lijkt me leuk om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen."

"Het meest verheug ik me op de intocht op de Via Gladiola. We zijn al een paar keer bij elkaar geweest en we hebben een leuke groep. Helaas kon ik niet elke keer mee oefenen met de groep, omdat ik ook veel moest trainen voor Stardance."

Persconferentie

"Ik kon wel mee naar de kinderpersconferentie van het NOC-NSF, dat was ook een hele toffe ervaring." "Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen tijdens de vierdaagse. Ik ga ervoor!"

Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam.

Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen.

"Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze."

Vriendschap, vrede, vrijheid

"Ook Nynke laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken."

"Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën."

"Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en televisiezenders.

Vteam.tv

De belevenissen van Nynke en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv.

Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

De Nijmeegse Vierdaagse wordt gelopen van 14 tot en met 20 juli.

Meer berichten