Het bruidspaar Vermeulen-van Doorn, op de foto samen met burgemeester Wouter de Jong, vierde afgelopen zaterdag het bijzondere platina jubileum in familiekring. [Foto: Carola Rietdijk]
Het bruidspaar Vermeulen-van Doorn, op de foto samen met burgemeester Wouter de Jong, vierde afgelopen zaterdag het bijzondere platina jubileum in familiekring. [Foto: Carola Rietdijk] (Foto: )

Gelukswensen van de koning

HOUTEN - Het echtpaar Vermeulen-van Doorn is 70 jaar getrouwd en geniet zichtbaar van het bezoek van burgemeester Wouter de Jong. De zeefdruk - een impressie van de fontein op het Oude Dorp - wordt verheugd in ontvangst genomen. Meneer en mevrouw ontmoetten elkaar in 1946. Tijdens het dansen slaat de vonk over. "Ze kon me lekker vasthouden", lacht meneer (95). "Ik moest hem wel bijwerken", licht mevrouw (92) de danskunsten van haar echtgenoot toe. Ze verhuisden ruim 15 jaar geleden vanuit Utrecht naar Houten om dichterbij hun gezin te wonen. Hun Utrechts hart klopt nog altijd sneller als ze voetbal kijken op de tv. "Als er gejuicht wordt in de straat, dan weet je dat FC Utrecht heeft gescoord", grinnikt hun zoon. Ze geven aan dat ze nooit ruzie hebben, dat het "geven en nemen" is en dat ze positief in het leven staan. Mevrouw gaat wekelijks naar haar volksdansuitje. "Het is oergezellig. Ik ben er helemaal weg van." Meneer vermaakt zich uitstekend met de krant of werkt in de tuin. "We zijn bij de tijd", verwoordt mevrouw hun vitaliteit. En dat zijn ze zeker. Voluit vertellen ze over hun leven samen. Dan gaat de deurbel. Er wordt een prachtig roze bloemstuk afgeleverd. Mevrouw leest de brief voor. Het blijkt een attentie te zijn van het Koningshuis met de beste wensen van de koning en koningin. "Ik krijg er kippenvel van", zegt mevrouw Vermeulen. Haar man vult aan: "Daar word ik even stil van."

Meer berichten