Foto: Maartje Simons
Foto: Maartje Simons (Foto: Maartje Simons)

'Het is altijd leuk bij de Zonnebloem'

Van de redactie

Gerrie zet zich met veel plezier in

Ons interview is bij haar thuis, 'je had misschien iets spannenders verwacht', mailt ze me van te voren, 'maar mijn werk als voorzitter van de Zonnebloem Zeist doe ik voornamelijk vanuit huis'. Totaal geen straf zie ik tijdens het interview, want vanaf haar dakterras heb je mooi uitzicht over het Walkartpark. Zeker met dit prachtige weer is het een heerlijke plek. Gerrie woont nu zo'n vier jaar in Zeist. Het doen van vrijwilligerswerk was voor haar ook een manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ook door haar werk als voorzitter van de VVE ontmoet je veel nieuwe mensen in je buurt en dat is een prettige bijkomstigheid.

regio - 'Maar dat is zeker niet het enige waarom ik het doe', gaat Gerrie verder. 'Na mijn werkende leven als leidinggevende in de farmaceutische industrie, ben ik graag bezig. Naast mijn hobby's als schilderen en kleding maken vind ik dit een mooie aanvulling, ik kan me op deze manier nuttig maken voor de maatschappij.' Via de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale is Gerrie bij de Zonnebloem terechtgekomen. En de voorzittersfunctie past goed bij me, ik kan er echt m'n ei in kwijt.

Blije gezichten

Er zijn hier ook zoveel prettige vrijwilligers, het is hier altijd leuk. Maar uiteindelijk doe je het toch voor die blije gezichten van onze deelnemers die je ziet als de bus vertrekt naar het kersen eten in Cothen of bij het kopje koffie na een voorstelling.

We zoeken goede organisatoren

De Zonnebloem is een landelijke organisatie die iedereen meestal wel kent van naam. We zijn er voor mensen met een lichamelijke beperking - vooral diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen. 'We doen eigenlijk twee dingen', zegt ze met een glimlach: 'als eerste organiseren we activiteiten (van klein tot groot) en ten tweede verzorgen we huisbezoeken. En wat het bijzonder maakt, de meeste vrijwilligers van ons zijn zelf ook niet meer de jongsten! Dat maakt ons aan de andere kant ook kwetsbaar. Daarom zoeken we ook echt nieuwe aanwas van jongere mensen. En dat ben je bij ons al als je 60 jaar bent', zegt ze lachend. En vooral mensen die kunnen regelen en organiseren zijn van harte welkom!

Meer informatie

Ook geïnspireerd? Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Ook voor kleinere klussen die niet heel veel tijd kosten én waar je andere echt blij mee maakt. De Vrijwilligerscentrale Zeist helpt alle bewoners van Zeist graag in hun zoektocht naar vrijwilligerswerk. Bekijk onze vernieuwde vacaturebank op vacaturebank.vrijwilligerscentralezeist.nl waar nu bijna 300 vacatures op staan. Ook dit jaar organiseren wij de Vrijwilligersmarkt, zet de datum van 29 september alvast in je agenda.

Meer berichten