Jeu de boules, altijd gezellig en iedereen kan het.
Jeu de boules, altijd gezellig en iedereen kan het. (Foto: )

Koffieplus senioren: jeu de boules

Van de redactie

Heerlijk spel voor iedereen

houten - Bonjour! Franse tijden herleven in Houten! Op donderdag 9 augustus wil Sportpunt Houten, samen met de ouderen uit Houten, de Koffieplus voor Senioren in het teken zetten van het Franse spelletje jeu de boules. Komt u ook?

Een veel gehoorde vraag tijdens de Koffieplus voor Senioren was of er niet eens "gejeudebouled" kon worden bij mooi weer? Houten heeft in totaal 11 jeu de boules banen, waarvan 4 in goed onderhouden, en Sportpunt Houten ziet dit als een unieke kans om het spelletje deze zomer nieuw leven in te blazen! Wellicht biedt dit kansen om ook andere jeu de boules banen op korte termijn, in samenwerking met de gemeente Houten en wijkteams, op te gaan pakken.

Coach

Tijdens de Koffieplus voor Senioren van donderdag 9 augustus willen we het Franse spel gaan spelen op de banen in de wijk de Akkers met aanwezigheid van een heuse coach die ons de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen (onder voorbehoud). De banen in de Akkers worden onderhouden door het burgerinitiatief 'de Wakkere Akker' en zijn op acceptabele loop-/fietsafstand van de koffielocatie in Theater aan de Slinger.

Vervoer

Om 10.00 uur verzamelen we bij Theater aan de Slinger om vervolgens ons te verplaatsen naar de wijk de Akkers (ongeveer 1 kilometer). Dit kan op eigen gelegenheid (lopend, fiets of scootmobiel) of wanneer u de afstand niet zelf kunt afleggen, is vervoer geregeld via Vervoer Houten. We zullen ongeveer van 10.30 – 11.30 uur spelen om daarna terug te keren naar het Theater aan de Slinger.

Eigen ballen

Mocht u eigen jeu de boules ballen hebben, neem deze dan zeker mee! Er wordt tijdens het jeu de boulen gezorgd voor koffie, voldoende water en beschutting. Want als het net zulk prachtig weer wordt als de afgelopen fantastische zomerweken, is dat geen overbodige luxe.

 

Meer berichten