Foto: Rianne Beukelman

Weg

Een vriendin van een vriend vertelde mij het volgende, bizarre verhaal. Pas op, er komt bloot in voor. We hebben in Houten, vlak bij het afvalscheidingsstation, een kringloopwinkel. In deze ruime opgezette winkel, speciaal ontworpen en duurzaam gebouwd, is een flinke sortering kleding. Herenkleding, dameskleding, kinderkleding en natuurlijk de mogelijkheid om te passen.

De pashokjes zijn ruim. De vriendin, we noemen haar Cynthia, had uit de rekken een leuk setje voor de warme dagen gezocht, een goede keus in deze droge, hete lange zomer. Gelukkig krijgt Gerard Cox eerdaags gelijk en komt er eindelijk een eind aan deze zomer die inderdaad zowat in mei begon. Cynthia nam haar favoriete kleding mee het pashokje in. Helaas zijn er niet zo veel haken in de hokjes, dus legt ze haar eigen kleding even op een tafeltjes naast de pashokjes. Ze trekt het setje aan, een kleurig hemdje met bijpassend jasje en een vrolijke zonnebloem gele rok. Ze stapt uit het hokje en zoekt een spiegel. Ze draait voor de spiegel, linksom, rechtsom, zoals vrouwen dat doen. (Vaak is de man de klos om och en ah te roepen.) Maar wel een vriendin, die even bij het speelgoed op de bovenverdieping aan het kijken is. De vriendin heeft vijf kinderen en er is er altijd wel eentje jarig, en dan biedt voorraad uit de kringloopwinkel vaak een uitkomst. Cynthia ging de trap op, zocht haar vriendin op en draaide haar pirouettes. "Wat leuk, en voor zo weinig geld. Moet je doen, joh!" "Is het niet te opzichtig?" vraagt Cynthia. "Nee, staat juist jeugdig!" Afijn, de conversatie gaat nog even verder, tot Cynthia de knoop doorhakt en besluit het setje voor € 7,50 te kopen.

Ze gaat terug naar het pashokje, trekt de kleren uit en bedenkt dan, dat ze haar eigen kleren erbuiten had neergelegd. In haar beha en onderbroek sluipt ze het pashokje uit en wil haar kleren grijpen. Weg. Ze liggen er niet meer. Snel het pashokje weer in, kleren aan en op zoek naar een medewerker. Die had de kleren alweer in een rek gehangen. Gelukkig met haar aanwinst verlaat Cynthia de winkel, met vriendin, dat dan weer wel.

Meer berichten