De heer en mevrouw Van Veenendaal zijn blij verrast door de komst van loco-burgemeester Kees van Dalen. (Foto Jan-Peter Geertman)
De heer en mevrouw Van Veenendaal zijn blij verrast door de komst van loco-burgemeester Kees van Dalen. (Foto Jan-Peter Geertman) (Foto: )

Prachtig huwelijksfeest!

Door Jan-Peter Geertman

60 jaar geven en nemen...

Dinsdagmiddag 7 augustus bezocht loco-burgemeester Kees van Dalen het bruidspaar Van Veenendaal - Van der Pijl dat die dag 60 jaar getrouwd was. Namens de gemeente bood hij hen een mooie print aan van de bekende muziekkoepel uit het Oude Dorp.

houten - Mevrouw van Veenendaal woont sinds kort in het Houtens Erf terwijl meneer (83) nog zelfstandig woont In Zuid. Reden voor een gezellige bijeenkomst in het Houtens Erf.

Vrijlaten

60 Jaar volhouden is een kwestie van geven en nemen en elkaar vrijlaten in het doen van de leuke dingen in het leven, zo verteld de heer van Veenendaal. Het stel heeft elkaar ooit ontmoet bij de dansschool van Cor Zegers in Utrecht. De danslessen en de bijbehorende oefeningen met een bal geklemd tussen ieders voorhoofd waren de eerste stappen en door een afspraakje te maken na het dansen is het zo gekomen.
Na de ambachtsschool heeft meneer gewerkt als onderhoudsmonteur bij een garagebedrijf van autobussen. Na een korte tijd maakt hij de overstap naar een ander bedrijf in houtbewerkingsmachines voor onder andere Jongeneel uit Utrecht en bleef daar 42 jaar werken. Op 57-jarige leeftijd is hij met de VUT gegaan en toen kwam er tijd vrij voor de hobby's als hardlopen en tennis. Nog 2 keer in de week loopt hij hard en maakt makkelijk de 5 km vol. In het verleden heeft hij ook verschillende marathons gelopen in Nederland als Amsterdam en Rotterdam. Zijn beste tijd was ooit 3:08 uur in Utrecht. Mevrouw van Veenendaal is na de schooltijd begonnen op kantoor bij Douwe Egberts, na het trouwen mocht ze daar niet blijven werken en vertrok naar de NS op kantoor. Toen de kinderen kwamen heeft ze zich gericht op de opvoeding en het huishouden thuis en ook bij anderen heeft ze dat gedaan tot aan haar pensioen. Ook de zorg voor de kleinkinderen heeft zij op zich genomen zodat de kinderen konden werken. Er zijn twee zonen, zes kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen; de derde op komst in oktober.

Meer berichten