Wat is nou leuker dan kunstkijken?
Wat is nou leuker dan kunstkijken? (Foto: tfp)

Kunst te kijk in Het Rond

HOUTEN - De komende dagen verschijnt er steeds meer kunst in winkelcentrum Het Rond.

Het is tijd voor een Rondje Kunst. Van 1 t/m 15 september is het zover: de tijdelijke expositie van kunstenaars in de etalages en aan de muur in restaurants. Deze editie doen er 35 exposanten mee. De kunstenaars vormen een mooie afspiegeling van de creativiteit in Houten. Ze zijn van alle leeftijden, jong en ouder, wonen al lang in Houten of zijn er net nieuw. Beginners en gevorderden laten hun werk naast elkaar zien. Dit levert verrassende combinaties op: schilderijen, tekeningen, fotografie, ruimtelijk werk in hout en keramiek, quilts, sieraden en meer.

Ga op ontdekkingstocht langs de 26 locaties en laat je verrassen!

Op www.hetrond.nl/rondje-kunst vind je een overzicht. De expositie wordt op zaterdag 1 september feestelijk geopend op het podium van de Activiteitenmarkt tussen 11.10 en 11.15 uur.

Daarna start er een wandeling langs de kunstwerken met toelichting. En wie zaterdag geïnspireerd raakt door Rondje Kunst, kan zich op de Activiteitenmarkt laten informeren over creatieve cursussen en workshops in Houten.

Rondje Kunst is een initiatief van Educatie Aan de Slinger, Belangenvereniging Winkelcentrum Het Rond, Kunst om de Hoek en Ars Peintura. Net als vorige jaren wordt de expositie in samenwerking met Belangenvereniging Winkelcentrum Het Rond gehouden.

Meer berichten