De nieuw aangelegde dam en een beekje in de Honswijkerplas (Tull en 't Waal) is inmiddels geopend. Onderdeel van de herinrichting van het gebied.
De nieuw aangelegde dam en een beekje in de Honswijkerplas (Tull en 't Waal) is inmiddels geopend. Onderdeel van de herinrichting van het gebied. (Foto: tfp)

Recreatieplas nu nog fraaier dankzij dam

Nieuwe dam en beekje maken recreatieplas Tull en 't Waal nog fraaier.

TULL EN 'T WAAL - Wethouder Hilde de Groot van de gemeente Houten en Herman Geerdes, voorzitter van Recreatie Midden-Nederland openden de nieuw aangelegde dam en een beekje in de Honswijkerplas (Tull en 't Waal). De aanleg van de dam en het beekje is onderdeel van de herinrichting van het gebied dat in opdracht van het recreatieschap Stichtse Groenlanden wordt uitgevoerd door Dekker. Dekker werkt sinds 2017 aan de herinrichting van de Honswijkerplas ten behoeve van het ontwikkelen van recreatie en natuur. Daarvoor werkte het familiebedrijf aan de aanleg van de recreatieplas die dankzij zand- en grindwinning bekostigd kon worden. De volgende fase in de herinrichting is de ontwikkeling van nieuwe natuur ten behoeve van natuurbeleving.

De aanleg van een nieuwe dam kwam voort uit een wens van omwonenden en belanghebbenden om in de natuur een rondje rondom de plas te kunnen wandelen. De dam zorgt er tevens voor dat zwemmers en visliefhebbers ongestoord en veilig in de plas kunnen recreëren. Ook is er bij het zwemwater een kabbelend beekje aangelegd waarin kinderen kunnen spelen. De speelveiligheid is aan de norm getoetst en goed bevonden.

Meer berichten