Foto van Marielle Freeman. Rondje Kunst werd geopend met een wandeling met uitleg waar een grote groep belangstellenden aan meedeed.
Foto van Marielle Freeman. Rondje Kunst werd geopend met een wandeling met uitleg waar een grote groep belangstellenden aan meedeed. (Foto: rond)

Geef eens een 'rondje kunst'

Ontdek op tijd de kunst in Het Rond. Tot en met 15 september is de expositie 'Rondje Kunst' te zien.

HET ROND - Rondje kunst is een mooi voorbeeld van een 'win-win-scenario'.

Een match

De winkeliers en restauranteigenaren bieden ruimte aan in hun zaak, de kunstenaars stellen hun kunst beschikbaar en als er een match is, spreken ze samen de details af.

Het resultaat is een gratis kunstexpositie voor iedereen. Alsof het hele winkelcentrum een tijdelijk museum wordt met werk van 35 kunstenaars op 26 locaties. Dieren en de natuur zorgden voor veel inspiratie, al dan niet op reis. Maar elke kunstenaar is uniek en dat maakt de tentoonstelling heel divers. Van quilts in felle kleuren en sieraden van glaskralen, tot robuuste boetseerwerken en gladgeschuurde stenen beelden. Van precisiewerk tot vrije expressie en van grote formaten tot kleine, fijne werken. Van vloeiende vormen tot strakke lijnen en van kunst met een knipoog tot kunst met een boodschap.

Deelnemerslijst

Haal de flyer met de deelnemerslijst bij een locatie (onder andere bij de VVV) of kijk op www.hetrond.nl/rondje-kunst. Een plattegrond is op te vragen via

rondjekunsthouten@gmail.com.

Meer berichten