Maandag 17 september was het wethouder Kees van Dalen die de eerste sportvoucher van de AH Sportactie in ontvangst mocht nemen.
Maandag 17 september was het wethouder Kees van Dalen die de eerste sportvoucher van de AH Sportactie in ontvangst mocht nemen. (Foto: tfp)

Subsidiemogelijkheden voor sportieve ideeën: Sportfonds

HOUTEN - Sportverenigingen die een creatief idee hebben kunnen in oktober een steuntje in de rug vragen bij Sportfonds Houten. Voor een bijdrage van Sportfonds Houten geldt een aantal criteria. Deze sluiten aan bij het gemeentelijk sportbeleid en zijn vastgesteld in overleg met een werkgroep van vertegenwoordigers uit de sportverenigingen. Het belangrijkste is dat een activiteit bijdraagt aan een gezonde en actieve leefstijl van de deelnemers. Je kan daarbij denken aan een nieuwe activiteit voor een speciale doelgroep, zoals 55-plussers of mensen met een beperking. Een activiteit kan ook gericht zijn op het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak daarbij. Sinds 2014 stort Houten jaarlijks een bedrag in Sportfonds Houten, dat door vertegenwoordigers van de sport wordt beheerd. Sportaanbieders kunnen twee keer per jaar een aanvraag indienen bij het lokale Sportfonds: in april en oktober. Ook particulieren en bedrijven kunnen met bijdragen aan het fonds de sport ondersteunen. Kijk op www.sportfondshouten.nl voor meer informatie en een overzicht van toegekende aanvragen. Onder de kop Aanvraag Doen vindt u de criteria en het aanvraagformulier. De medewerkers van Sportpunt Houten zijn goed ingevoerd in de materie en kunnen aanvragers ondersteunen bij het opstellen van de subsidieaanvraag. Neemt u daarvoor contact op met het Sportpunt via sportmakelaar@sportpunthouten.nl.

Sportvoucher

Maandag 17 september was het wethouder Kees van Dalen die de eerste sportvoucher van de AH Sportactie in ontvangst mocht nemen van supermarktmanager Martin van der Helm. Hij rekende zijn boodschappen af en gaf daarmee het startsein. Met de sportvouchers kan men gratis kennismaken met de sport. Van 17 tot en met 30 september staan de Albert Heijn winkels landelijk in het teken van de AH Sportactie. Een actie waarbij je door boodschappen te doen bij de AH sportvouchers ontvangt. Op de sportvoucher staat een code die online via www.ahsportactie.nl te activeren is en waardoor je gratis kan kennismaken bij éen van de deelnemende sportorganisaties. In Houten zijn dit maar liefst 36 sportorganisaties. Daarnaast zijn we landelijk het goede voorbeeld hoe een dergelijke actie moet lopen. Naast het sparen van sportvouchers kun je in diezelfde periode ook een aantal sportorganisaties tegenkomen op de winkelvloer bij één van de drie Albert Heijn winkels in Houten. Alle informatie over de AH Sportactie en de momenten van Sporten op de Winkelvloer kun je teruglezen op www.sportpunthouten.nl.

Meer berichten