Vlnr: Adillée Praag met gastvrouw mevrouw Grift-Hollander en Bea Nederhof, cultuurmakelaar van Aan de Slinger. Foto: Jan-Peter Geertman.
Vlnr: Adillée Praag met gastvrouw mevrouw Grift-Hollander en Bea Nederhof, cultuurmakelaar van Aan de Slinger. Foto: Jan-Peter Geertman. (Foto: geertman)

Tijd voor Houtens gezelligste festival

Jan-Peter Geertman

Gluren bij de Buren aflevering 12

Het is weer tijd voor het gezelligste festival van Houten: Gluren bij de Buren! Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival dat plaatsvindt door alle wijken van Houten. Verschillende huiskamers openen hun deuren voor publiek en bieden een podium aan muzikanten, dichters, dansers, beeldend kunstenaars en theatermakers.

HOUTEN - De twaalfde editie van Gluren bij de Buren is komende zondag 7 oktober. Eén van de locaties is op de Julianastraat 32.

Daar treedt Ola Caribense op. De naam staat voor Caraïbische Golf. De groep maakt sfeervolle muziek uit het gebied van Curaçao, Aruba of Bonaire. Dit van oorsprong Houtense ensemble heeft muzikanten uit alle windstreken van de Antillen. en dat is ok te horen in de verschillende muziekstukken.

Onlangs is er een samenwerking geweest met zangeres Tania Kross en daarvan zijn opnames gemaakt. Binnenkort verschijnt hiervan een CD. Maar ook worden er steeds andere samenwerkingen aangegaan met muzikanten.

Het repertoire varieert van traditionele en "klassieke" Antilliaanse muziek. Het zal de bezoekers verrassen met wat er uitgevoerd gaat worden.

De oude muziek moet blijven bestaan en via de stichting en de muziekgroep wordt dit uitgedragen om jong en oud kennis te laten maken met deze muziek. Onlangs is er nog en ware nummer 1 hit geweest op Curacao, gebaseerd op de oude muziekstijl.

Tijdens de dag van Gluren bij de buren treden ze drie keer 25 minuten op in de huiskamer bij de familie Grift-Hollander.

Alle meubels gaan aan de kant en er zijn beperkt wat zitplaatsen beschikbaar. Bij vorige edities was de huiskamer veelal te klein voor alle bezoekers en werd er vanuit de serre en de keuken meegeluisterd.

Maar er is ook ruimte voor een dansje, zoals de tumba, danza en mazurka.

In totaal zijn er 52 huiskamers die de voordeur openstellen tussen 13:00 en 18:00 uur.

Het hele programma van Gluren bij de Buren staat op Facebook en op de website www.glurenbijdeburenhouten.nl

Het festival is gratis toegankelijk, maar ter dekking van de onkosten is er in iedere huiskamer een spaarpotje aanwezig voor een vrijwillige bijdrage.

Gluren bij de Buren is een gratis festival en mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige bijdrage van bezoekers op de dag zelf. In elke woonkamer staat hiervoor een spaarvarken. "Draag bij aan dit festival, dan zorgen we er samen voor dat we volgend jaar ook weer kunnen Gluren!" Gluren bij de Buren is een project van Aan de Slinger.

Heeft u vragen over Gluren bij de Buren? Stuur dan een mail naar cultuur@aandeslinger.nl of bel naar: Stijn Belder: 06 – 16 23 23 01 of Bea Nederhoff via 06 – 46 16 19 17. Kijk voor meer informatie op www.aandeslinger.nl. Gluren bij de Buren is mede mogelijk gemaakt door: de gemeente en AH.

Voor meer informatie:

www.aandeslinger.nl

Meer berichten