Foto: jp

Zo groot mogelijke cheque aanbieden

Jan-Peter Geertman

'Heel Houten zingt Hazjus'

'Heel Houten zingt Hazjus'. Nee, het is niet verkeerd geschreven. 'Heel Houten zingt Hazjus' is een evenement dat op zaterdag 2 februari plaatsvindt en wordt georganiseerd door de Houtense stichting Just in time 4 heroes.

HOUTEN - Deze stichting is in juni van dit jaar opgericht door de moeder van Justin, Barbara van Ommeren, kort na het veel te vroeg overlijden van haar zoon.

Samen met tien vriendinnen vormen zij de stichting. Barbara wil de ervaring die zij had opgedaan in de zorgzame periode voor haar zoon, wil ze graag delen met andere gezinnen waarvan een kind een korte levensverwachting heeft.

Justin had een progressieve stofwisselingsziekte en een verwachte levensduur van vier jaar. Het mochten er vijftien worden, op 14 oktober 2016 is Justin overleden.

De stichting zorgt er voor dat gezinnen een weekend lang op Terschelling kunnen zijn voor een onbezorgd en onvergetelijk weekend.

Alles wordt er voor hen geregeld en verzorgd op het eiland. Aan ieder lid van het gezin wordt aandacht besteed.

Vanaf het mooie eiland Terschelling wordt ook veel sponsoring gedaan, waarbij de overtocht wordt betaald, maar ook het huisje, een diner en binnenkort een rolstoelfiets.

Deze rolstoelfiets is mogelijk gemaakt door een sponsoring van de TROS. Die hebben weer een stichting die goede doelen ondersteunen. In 2019 gaan er al vier gezinnen gebruik maken van dit fantastische aanbod.

Maar de activiteiten kosten natuurlijk geld. Daarom wordt dit evenement georganiseerd.

Een aantal artiesten heeft zich gemeld, waaronder de Utrechtse Michael Oomen, Peter Douglas, Dennis Baars, Cees Berrens en Hazes immitator Lesley Williams zullen deze avond pro-deo optreden in restaurant De Engel in Houten.

Justin was een groot fan van Andre Hazes en Jan Smit, vandaar dat het een Nederlandstalige feestavond wordt.

Wonderwel waren ze al heel snel door de kaarten heen, dankzij de promotie op onder andere Facebook en is het nu al volledig uitverkocht.

Wie de stichting wil ondersteunen kan zich melden via de website

http://www.justintime4heroes.nl

Wie voor een volgende editie van dit mogelijk jaarlijkse evenement een kaartje wil hebben, kan het beste de Facebookpagina volgen.

Het doel van TfH is:

"Ieder jaar Maik een zo groot mogelijke cheque te laten aanbieden aan Duchenne Parents Project."

Time for Heroes probeert ieder jaar samen met Maik en een groep sportievelingen een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te brengen ten behoeve van het wetenschappelijk onderzoek ter bestrijding van de spierziekte van Duchenne." Belangrijk uitgangspunten van Time for Heroes zijn: "We hebben een sterk en positief verhaal en het doel is onze held Maik nog groter te maken; dat we door middel van sporten dit geld bij elkaar krijgen en het een "stil" initiatief is."

Meer berichten