Foto: hanna

Op weg naar BENE-League

Stipt Payroll Handbal Houten HS1 wist dit seizoen voor de tweede keer op rij kampioen te worden in de eredivisie. Na het kampioenschapfeestje, zijn de ogen nu gericht op de bekercompetitie en het nieuwe seizoen op het hoogste niveau van Nederland en België; de BENE-League. Harmen Voogt, aanvoerder van het kampioensteam vertelt: 'Vorig jaar werden we kampioen maar moesten we play-offs spelen om in de BENE-League te komen. In de play-offs bleek het niveauverschil nog te groot." (Foto: Hanna Koops) (Tekst: Marije ten Böhmer)

HOUTEN - "Dit jaar geeft het kampioenschap direct toegang tot de BENE-League."

Bang voor een te groot niveauverschil is Voogt niet. "We zijn een stuk beter geworden ten opzichte van vorig jaar. In de beker hebben we daarnaast laten zien van een team uit de BENE-League te kunnen winnen. Deze week spelen we de kwartfinale van de beker, ook tegen een team uit de BENE-League. Een mooie wedstrijd om te kijken waar wij staan."

Om volgend seizoen zo goed mogelijk voor de dag te komen, worden de faciliteiten verbeterd en nieuwe spelers gezocht. Voogt: 'Bij faciliteiten kan je denken aan gunstigere trainingstijden en verzorgde maaltijden tussen trainingen."

Voogt vervolgt: "De zoektocht naar de juiste versterkingen is lastiger."

"De spoeling aan de top is dunner en alle clubs vissen in dezelfde vijver. Jongens hebben de clubs voor het uitkiezen. Dan moet je met een goed verhaal komen."

Meer berichten