Foto: Danny van der Bree

Tweede lustrum voor groep 'Splinter'

Marije ten Böhmer

'Malle Babbe' en afterparty

Theatergroep Splinter viert haar tienjarig jubileum. De Houtense theatergroep Splinter bestaat tien jaar. Splinter viert haar tienjarig jubileum op 22 en 23 maart in theater Aan de Slinger met een avondvullend programma. De avond begint met een buffet, gevolgd door de jubileumvoorstelling 'Malle Babbe' en een afterparty. Valentine Geluk, een van de leden van Splinter, vertelt: "Improviserend en brainstormend kwamen we op het idee om een theatervoorstelling te maken gebaseerd op een lied. 'Malle Babbe', werd al snel geroepen. Ik weet niet meer door wie. Maar we vonden het meteen een leuke naam. Het bekt in ieder geval goed."

"De voorstelling gaat over een groepje mensen uit een dorp nabij Utrecht die elkaar tegenkomen in de kroeg," vertelt Valentine.

dikke knipoog

"De hoofdpersoon is een alleenstaande moeder. Er speelt meer in haar leven dan voor de buitenwereld zichtbaar is. In de voorstelling ontbreekt de dikke knipoog naar het lied 'Malle Babbe' van Rob de Nijs uiteraard niet."

tragikomedie

"Maar de voorstelling is geen klucht (dat is een kort toneelstuk dat op een platvloerse manier grappig is, red.). Een tragikomedie misschien."

Voor de jubileumvoorstelling werkt Splinter samen met Theaterkoor Houten en een professionele regisseur.

Valentine: "Het is een grote voorstelling. We zijn er ongeveer een jaar mee bezig geweest. Dat is soms even doorbijten. Het is je hobby maar er wordt wel een bepaalde 'commitment' van je verwacht."

professioneel

"We zijn amateurs maar we willen het wel een beetje professioneel aanpakken en er met zijn allen voor gaan. Mensen kopen toch ook een kaartje." De afgelopen tien jaar heeft Valentine de theatergroep Splinter zien veranderen.

"In het begin deden wij vooral kindertoneel. Nu richten wij ons meer op volwassenen. En we creëren nu zelf toneelstukken."

Valentine vervolgt: "Een van de mooiste dingen van de afgelopen tien jaar vind ik de toneelstukken waarin wij thema's uitlichten waarmee wij mensen prikkelen."

"We hebben bijvoorbeeld een prikkelend toneelstuk opgevoerd over mensen met een lichamelijke beperking en een prikkelend toneelstuk over dementie."

Kaarten voor de jubileumvoorstelling zijn te verkrijgen via www.aandeslinger.nl.

Valentine: "Waarom mensen naar de jubileumvoorstelling moeten komen? Voor een ontspannen, leuke en vrolijke avond met goede muziek en een goed verhaal."

Splinter komt voort uit een enthousiaste groep ouders van Basisschool Klavertje Vier. Volgens lange traditie speelden zij ieder voorjaar een kindermusical. De groep heeft zich de afgelopen jaren op diverse podia bewezen. Uit de recensies blijkt dat men enthousiast reageert op dit theatergezelschap.

Meer berichten