Meike&Friends: Meike van der Veer, Jared Hiwat en Tim Akkerman.
Meike&Friends: Meike van der Veer, Jared Hiwat en Tim Akkerman. (Foto: tfp)

Meike presenteert haar 'Inside'

Meike van der Veer presenteert zaterdag 6 april 20.30 uur haar CD release met de titel 'Inside' in Theater Aan de Slinger.

HOUTEN - De Houtense Van der Veer heeft er nooit doekjes om gewonden: ze wil zingen.

Vanaf haar dertiende volgt ze zanglessen, op haar zestiende deed ze een gooi naar roem tijdens de eerste editie van Idols, vanaf haar zeventiende zingt ze regelmatig in Beers&Barrels in Utrecht. Ze werkt in de horeca en rondt een opleiding tot visagist, grimeuse en haarstylist af. "Ik werkte voor de voorstelling Dirty Dancing, maar stond vooral door de coulissen naar het podium te loeren: Dáár wilde ik staan."

Na haar deelname aan The Voice beseft de destijds 25-jarige Meike dat ze er zélf verantwoordelijk is voor haar succes. "Brutaal belde ik naar de platenmaatschappij van Talpa of ik niet 'ns een demo kon komen opnemen; ik ging naar muzieksessies en gelegenheden waar andere artiesten kwamen. Want ja, ik had bedacht dat ik van mijn stem wilde leven, dus ik moest erin investeren." Negen jaar na haar deelname aan The Voice brengt zij een eerste album uit. "Je moet jezelf in de kijker blijven spelen en dat leuk vinden om te doen." Zij wordt begeleid door haar band en haar muzikale vrienden Tim Akkerman en Jared Hiwat treden ook op.

Meer berichten