De Kleer en Gyuszi Rézmuves wisten het publiek met muzikale hoogstandjes te vermaken in de Albert Heijn. Foto: Marije ten Böhmer.
De Kleer en Gyuszi Rézmuves wisten het publiek met muzikale hoogstandjes te vermaken in de Albert Heijn. Foto: Marije ten Böhmer. (Foto: marije)

'Nacht' met licht en luchtig karakter

Marije ten Böhmer

14e editie Cultuurnacht

Het was gezellig druk tijdens de Cultuurnacht Houten. De veertiende editie van de Cultuurnacht vond afgelopen zaterdag plaats. Het thema van deze editie was 'verlicht'. Op verschillende locaties, vooral rondom het Oude Dorp, waren diverse optredens. Ook het publiek was divers. Jong tot oud was aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond.

HOUTEN - In de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopening werd de Cultuurnacht 'geopend'.

De organisatie en de gemeente Houten lieten weten blij en trots te zijn een mooi programma te kunnen presenteren.

Een programma waarbij meer dan de helft van de optredens is verzorgd door mensen uit Houten. Nadat de bezoekers een plezierige avond was gewenst, stroomde de kerk langzaam leeg.

De avond begon enigszins rustig. Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser wist bij een vuurkorf op Het Plein van het Oude Dorp veel kinderen te boeien met zijn verhaal over een ketellappertje.

linkjes

Een verhaal met humoristische linkjes naar Houten, zoals De Roskam en Tapperij de Zwijger.

Veel kinderen waren ook erg enthousiast over de kunstinstallatie van Olivia O'Keeffe in de Passage. 'Wauw, wat een vet licht' en 'kijk papa hoe mooi dit is', schelde door de ruimte.

dramaqueens

Bij Slaapspecialist Jongerius was de etalage voor de DramaQueens. 'Onze gekke liedjes trekken hele zalen vol', zongen ze. Het toegestroomde publiek zong en swingde stukjes mee.

De DramaQueens kwamen ook met een speciaal cultuurnachtliedje.

Op de melodie van 'Niet of nooit geweest' van Acda en De Munnik zongen zij: 'Cultuurnacht verbindt en verrijkt. We hopen dat u ook geniet.' En genieten, dat leek het publiek met volle teugen te doen.

De Kleer en Gyuszi Rézmuves wisten het publiek met muzikale hoogstandjes te vermaken in de Albert Heijn.

dranghekken

Er was ook ruimte voor verzoeknummers.

De 'dranghekken' zoals De Kleer de poortjes in de Albert Heijn noemde, waren echter niet per se nodig. Bij Wagenmakerij Verweij, De Roskam en Restaurant De Engel waren dranghekken misschien wel nodig. Respectievelijk Jos & Koen, Robert Jan Stips en Henk Westbroek trokken veel bekijks.

'Er kunnen geen mensen meer bij', zo klonk het bij De Roskam. De sfeer leek daar echter allesbehalve onder te lijden.

thema

Thema was dus 'Verlicht'.

Verlicht vanwege betere zichtbaarheid.

Verlicht vanwege het lichte en luchtige karakter.

Verlicht vanwege de goede toegankelijkheid-het is nog steeds gratis!

En last but not least, verlicht door de heldere maan uit het logo van Cultuurnacht Houten. Kortom: cultuur verlicht – verrijkt – je leven!

Meer berichten