Dankzij vele instanties en verenigingen blijven de Houtenaren in beweging. Foto: Danny van der Bree.
Dankzij vele instanties en verenigingen blijven de Houtenaren in beweging. Foto: Danny van der Bree. (Foto: Danny van der Bree)

Family Run, fietsen en voetballen

Bewerkt door de redactie

Sportpunt Houten en familiecentrum Kids Lodge hebben weer de handen ineen geslagen en houden vrijdag 17 mei de Vijfwal Family Run.

HOUTEN - Een uitdagende obstakel run voor het hele gezin, startend in park Schoneveld bij More Chi Martial Arts en eindigend in de tuin van Kids Lodge kunnen deelnemers kiezen uit drie afstanden. Gebruikmakend van het Vijfwal Sportparcours met daarbij nog enkele andere uitdagende obstakels kan het hele gezin hun uithoudingsvermogen testen. Deelname is mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Deelnemers kunnen om 18.00 uur starten met een warming up. Om 18.15 uur start de grote route van 5 km. Zij worden begeleid door personal trainers en gaan het gehele Vijfwal Sportparcours ontdekken. Om 18.30 uur starten de kleine route van 1,5 km en de 3,5 km route om en om. Dit jaar verwelkomt de organisatie ook vier sportaanbieders die allen een onderdeel op het parcours gaan verzorgen; New Me, Loopsportcentrum Houten, Loopgroep Houten en Body Business Houten gaan de deelnemers laten kennismaken met het sporten bij hen. Ook deelnemen?

Vul het online inschrijfformulier in via www.kidslodge.nl. Deelname kost € 6,- per deelnemer.

Bewegen

Cursus&co, onderdeel van 'van Houten&co', heeft in samenwerking met Sportpunt Houten en verschillende sportverenigingen een speciaal programma opgesteld om oudere volwassenen te enthousiasmeren om in beweging te komen. Je kunt gratis of tegen een lage prijs kennismaken met een of meer sporten. In mei bieden SV Houten, WTC en HTTC introductielessen aan. Op vrijdagochtend kun je mee doen met Walking Football op het sportpark van SV Houten. Bij de Wielertoerclub zijn twee mogelijkheden. De groep recreanten binnen WTC Houten rijden op gewone fietsen en op e-bikes. Op vrijdagmiddag wordt er met de groep een lange route (40 km) of korte route (30 km) gefietst. De groep toerfietsers gaan op pad met de racefiets of mountainbike. Op dinsdag of donderdagavond wordt er gefietst onder leiding van de toerleider. Tot slot kun je bij HTTC kennis maken met tafeltennis. De volwassenen spelen op maandag- en vrijdagochtend in de eigen locatie van HTTC.

Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten. Geen internet? Geen punt! Kom dan naar 'van Houten&co', Cursus&co in Het Huis van Houten, Onderdoor 160 (2e etage), bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur, tel. (030) 7001 525.

Meer berichten