De wilde bijen hebben het moeilijk. In de afgelopen jaren zijn hun aantallen sterk teruggelopen.
De wilde bijen hebben het moeilijk. In de afgelopen jaren zijn hun aantallen sterk teruggelopen. (Foto: tfp)

Bijenhotel maken bij De TechniekFabriek

De wilde bijen hebben het moeilijk. In de afgelopen jaren zijn hun aantallen sterk teruggelopen. Een van de manieren om de bijen te helpen is het ophangen van een bijenhotel.

HOUTEN - Dat is extra leuk als je dat bijenhotel zelf hebt gemaakt. En je via een deurtje kunt kijken hoe de bijen in de weer zijn met eitjes leggen en stuifmeel. Na een tijdje zie je de jonge bijen uitvliegen uit je hotel, de wijde wereld in. In de meivakantie, op dinsdag 30 april, kunnen kinderen vanaf 8 jaar 's middags of 's avonds (dan samen met een van hun ouders) een eigen bijenhotel komen maken bij de TechniekFabriek. 's Avonds mogen volwassenen ook zonder kind mee komen doen. Het maken van een bijenhotel kost 10 euro, inclusief deskundige begeleiding. Meer informatie en aanmelden: www.detechniekfabriek.nu.

De TechniekFabriek is de plaats waar Houtense kinderen van 8-13 jaar hun technische talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen waardoor ze in hun kracht komen en zich beter ontplooien. Daarmee stimuleert zij kinderen ook om voor een technische vervolgopleiding te kiezen.

Meer berichten