Onder de titel 'Het hoge woord' voert Houtens Kamerkoor Rondo op 17, 18 en 19 mei het Gloria van Vivaldi en Dixit Dominus van Händel uit.
Onder de titel 'Het hoge woord' voert Houtens Kamerkoor Rondo op 17, 18 en 19 mei het Gloria van Vivaldi en Dixit Dominus van Händel uit. (Foto: tfp)

'Rondo' vertolkt Vivaldi en Händel

Herdenkingsconcert NAS

Onder de titel 'Het hoge woord' voert Houtens Kamerkoor Rondo op 17, 18 en 19 mei het Gloria van Vivaldi en Dixit Dominus van Händel uit. Dit programma is 'de keuze van de dirigent' ter ere van zijn tweede lustrum bij Rondo.

REGIO - Rondo laat zich begeleiden door een orkest van gevorderde amateurmusici en beroepsmusici uit Houten en omgeving, dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld. Solisten zijn Karin Timmerman, sopraan; Iris Bouman, sopraan; Daan van der Schaft, countertenor, Milan Faas, tenor en Bas Ammerlaan, bas. Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik. Vrijdag 17 mei, 20.00 uur, Jacobikerk Utrecht; zaterdag 18 mei, 20.00 uur, Sionkerk Houten; zondag 19 mei, 15.00 uur, Nicolaaskerk Nieuwegein. Voorverkoopprijs: €17,50. Toegang aan de kerk: €20,-. Toegang t/m 16 jaar: €5,-. Meer informatie op www.kamerkoorrondo.nl. Händel schreef het Dixit Dominus toen hij slechts 22 jaar was. Het is een waar spektakelstuk, waarin de verschillende delen zich kenmerken zich door verscheidenheid in karakter: virtuoos, extravert maar ook sereen en ingetogen en met als slot een jubelende lofzang. Het is bijna ongelooflijk hoe Händel zijn compositorische talenten op deze leeftijd reeds ontwikkeld had. Naast het spetterende Dixit Dominus zal Rondo het Gloria van Vivaldi ten gehore brengen. Dit is misschien wel het beroemdste en meest gezongen koorwerk van Vivaldi.

Herdenken

NIEUWEGEIN - Ter gelegenheid van de dodenherdenking brengt het NAS, regionaal Symfonieorkest het requiem van Saint Saens ten gehore, samen met het NAS-projectkoor en enkele solisten. Adres: Barbarakerk, Koninginnenlaan 1, 3433 CT te Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk). De toegang is gratis. Aanvang 3 mei om 20.00 uur. Aanvang 4 mei om 19:45 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur. De herdenkingsconcerten beginnen met werken van Mendelssohn, Verdi (Ave Maria), Händel (Ombra mai fu), Casals (song of the birds, een vredesgezang van de vogels, door cello en harpen) en Mozart (Ave Verum. Daarna volgt het Requiem van de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921), een werk dat hij schreef tijdens zijn verblijf in Zwitserland in 1878 in opdracht van een vriend. Dit muziekstuk staat bekend om zijn indringende smeekbeden waarin koor en solisten elkaars afwisselen. Het hoorbare verdriet krijgt een extra lading wanneer we weten dat Saint-Saëns korte tijd later zijn beide zoons verloren heeft. Solisten zijn Esther Putter (sopraan); Marie Anne Jacobs (alt); René Veen (tenor) en Joep van Geffen (bas). Op het orgel speelt Ad Bethlehem en de cellist is Meike Jongejan. Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik. Op 4 mei zal om 20:00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld.

Meer berichten