Huisartsenpost Houten sluit per 1 juli de deuren. Men is dan aangewezen op Nieuwegein. Foto: Marije ten Böhmer.
Huisartsenpost Houten sluit per 1 juli de deuren. Men is dan aangewezen op Nieuwegein. Foto: Marije ten Böhmer. (Foto: marije)

'Helaas geen alternatieve oplossingen te vinden'

Om de veiligheid en kwaliteit van zorg op de post te waarborgen is het belangrijk dat er altijd minimaal één ervaren triagist op de post werkzaam is. In geval van nood kan deze triagist de huisarts ondersteunen bij bijvoorbeeld een plotseling hartfalen of andere levensbedreigende situaties.

HOUTEN - Zeker op de spoedpost in Houten is dit van belang, aangezien hier geen spoedeisende hulp van een ziekenhuis direct paraat is om hulp te verlenen. Met het huidige personeelstekort kan Primair de aanwezigheid van geschoold personeel op de post Houten niet langer garanderen. Dit betekent dat er geen assistentes aanwezig zijn om patiënten te ontvangen, toezicht te houden op de wachtkamer, hulp te bieden bij calamiteiten op de post en ondersteuning aan huisartsen te bieden bij consulten. Daarmee komt de veiligheid en kwaliteit van zorg op de post in het geding en kunnen hier geen consulten meer plaatsvinden. Door de consulten vanuit Houten naar Nieuwegein te verplaatsen ontstaat ruimte in het rooster en kan de zorg voor patiënten die met spoed een huisarts nodig hebben op deze andere locatie worden gewaarborgd. "Het streven," zo schrijft Primair. "is altijd geweest om de huisartsenspoedzorg zo dicht mogelijk bij huis te organiseren. We hebben daarom lang geprobeerd om de post open te houden.

Meer berichten