Het SBE speelt 27 mei zijn eindconcert. In Theater Aan de Slinger brengt het SBE onder andere Spaanse dansmuziek. Foto: Ria van der Ham.
Het SBE speelt 27 mei zijn eindconcert. In Theater Aan de Slinger brengt het SBE onder andere Spaanse dansmuziek. Foto: Ria van der Ham. (Foto: Ria van der Ham)

'Samen' is voor leden hét kernwoord

Marije ten Böhmer

Eindconcert SBE Houten

'Samen', is het kernwoord van het Symfonisch Blazers Ensemble (SBE) Houten. Het SBE speelt maandag 27 mei zijn eindconcert. In Theater Aan de Slinger brengt het SBE onder andere Spaanse dansmuziek, Klezmer, Lamento en 'I Got Rhythm' van Gershwin ten gehore.

AAN DE SLINGER - Tineke van der Meulen is dirigent van het SBE. Ze vertelt: "Het concert is – met klassieke stukken tot de Spaanse bolero – heel divers. Er zit ook een fluitsolo in het concert. Wim Verlinden speelt deze. Hij is erg ervaren. De solo is heel aansprekend. Het is een mooi, verstild moment.' Van der Meulen vervolgt: 'Verder heeft Pauline Kruiver Die Moldau gearrangeerd. Ook dat is een heel mooi stuk geworden."

powerpoint

Van der Meulen: "Tijdens het concert draait dit jaar een PowerPoint."

"Daarop laten we bijvoorbeeld foto's zien die passen bij het stuk dat op dat moment gespeeld wordt. Zo wordt het een echte totaalbeleving. Al met al hebben we volgens mij een heel mooi programma staan."

bescheiden

Inmiddels bestaat het SBE Houten vier jaar.

"In het begin hadden we een tamelijk bescheiden beginnerniveau," vertelt Van der Meulen.

"Elk jaar zijn we een stapje vooruit gegaan. Ik hoop dat ons trouwe publiek dat dit jaar tijdens het eindconcert ook kan horen. Ook qua organisatie groeien we. We zijn een ongelooflijk orkest van ''samen''. Er is een bijzondere sfeer van gezelligheid, verbondenheid en warmte. Er zijn ook veel commissies. Ik ben soms overbodig. Dat vind ik het mooiste wat je als docent kan bereiken."

genieten

Het SBE vindt het ook belangrijk dat mensen die niet naar een theater kunnen komen, wel kunnen genieten van muziek. Het SBE speelt daarom soms in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Onlangs speelde het SBE in Het Houtens Erf. 'Er waren toen meer dan honderd mensen. Dat is erg mooi. We geven graag wat aan de Houtense samenleving', aldus Van der Meulen.

Het concert van het SBE vindt plaats op maandag 27 mei.

informatie

De aanvang van het concert is om 20:00 uur.

Kaarten kosten €6,00 euro voor volwassenen en €3,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Kijk voor meer informatie op

https://www.aandeslinger.nl/programma/jaarlijks-eindconcert-sbe-houten

https://www.muziekschoolhouten.info/sbe.

Het Symfonisch Blazers Ensemble Houten is in het najaar van 2015 van start gegaan en al snel bleek de formule een groot succes. Het orkest bestaat momenteel uit ongeveer 30 hout- en koperblazers en 1 cellist. Naast blaasinstrumenten is er ruimte voor slagwerk/percussie en een bassectie.

Meer berichten