Elk jaar wordt de Vijfwal Family Run uitdagender, spectaculairder en grootser. Foto: Danny vd Bree.
Elk jaar wordt de Vijfwal Family Run uitdagender, spectaculairder en grootser. Foto: Danny vd Bree. (Foto: tfp)

Sportcarrousel: G-hockey in spotlight

Bewerkt door redactie

En: Vijfwal Family Run 2019

Er wordt zaterdag 25 mei een open training van het G-hockey bij HC Houten gehouden. Deze open training G-hockey is onderdeel van de Sportcarrousel aangepast sporten 2019.

HOUTEN - Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kunnen ongeveer eens per maand kennismaken met een aangepaste sportles in de gemeente Houten, speciaal voor hen die niet mee kunnen met de reguliere lessen. Binnen een aangepaste sportles is er net iets meer aandacht en begeleiding voor de sporters. De doelgroep van het G-Hockey is vrij divers. Alle kinderen/jongeren vanaf 8 jaar met verstandelijke beperking, gedragsproblematiek, niet aangeboren hersenletsel, autisme of doof/slechthorenden kunnen meedoen met deze training. De training is van 10.15 uur - 11.15 uur op Sportcomplex De Meerpaal. Deelname is gratis. Aanmelden is niet verplicht maar wel erg gewenst en dat kan door een mail te sturen naar jose@sportpunthouten.nl. Dan zijn de trainers ook op de hoogte van jouw komst.

Vijfwal Family Run 2019

Elk jaar wordt de Vijfwal Family Run uitdagender, spectaculairder en grootser. Bijna 250 ouders en kinderen hebben vrijdagavond 17 mei allerlei obstakels overwonnen en vooral veel plezier beleefd met elkaar. In drie verschillende routes konden de deelnemers in de buitenlucht genieten van het Vijfwal Sportparcours.

Foto's van het evenement kun je bekijken op de Facebookpagina van Sportpunt Houten. Ook heeft Omroep Houten een sfeerimpressie gemaakt van het geheel, te bekijken op Facebook.

Met een fanatieke warming up, gegeven door Pascale van Kids Lodge, werden zowel de kinderen als de ouders klaargestoomd voor hun afstand.

Nieuw dit jaar waren de vier onderdelen verzorgd door de Houtense sportaanbieders. Body Business, Loopsportcentrum Houten, Loopgroep Houten en New Me hebben allen laten zien wat zij in huis hebben.

Wethouder Herman Geerdes opende het geheel en bedankte de organisatoren Kids Lodge en Sportpunt Houten.

Meer berichten