Scapino Ballet Rotterdam komend seizoen met  elf voorstellingen te zien in provincie Utrecht. Foto: Bas Uterwijk.
Scapino Ballet Rotterdam komend seizoen met  elf voorstellingen te zien in provincie Utrecht. Foto: Bas Uterwijk. (Foto: tfp)

Scapino Ballet R'Dam te gast in theaters Houten en Nieuwegein

Scapino Ballet Rotterdam komend seizoen met elf voorstellingen te zien in provincie Utrecht. Er staan volgend seizoen 64 extra voorstellingen gepland, vooral in de regio. In Utrecht is Scapino met elf voorstellingen te zien in zes theaters. In Theater Aan de Slinger Houten op 27 maart 2020 en in Theater DE KOM Nieuwegein op 23 november. (2019).

HOUTEN/NIEUWEGEIN - Gesteund door het succes van de afgelopen jaren wil Scapino een nog groter publiek bereiken en enthousiast maken voor dans.

Het tableau wordt uitgebreid om met twee extra tournees door het land te kunnen reizen.

In het komend seizoen zijn dat de succesvoorstellingen Holland & Le Chat Noir en Pearl van choreograaf Ed Wubbe.

Producties

Scapino brengt volgend seizoen twee nieuwe producties uit.

De internationaal succesvolle theatermaker Marcos Morau komt naar Rotterdam om een avondvullend stuk te maken, Cathedral. Sinfonia Rotterdam maakt hiervoor een speciale bewerking van muziek van de beroemde componist Arvo Pärt die live wordt gespeeld. Morau's eerste voorstelling voor Scapino, Pablo, trok in 2017 volle zalen.

The Square is een gloednieuw programma voor jonge (dans)makers en een nieuwe manier van dans maken.

Vier choreografen en een kunstenaar uit een andere discipline brengen hun verschillende ideeën samen in één voorstelling, onder regie van Ed Wubbe.

Nieuwe samenwerkingen zijn er met OPERA2DAY en dansgezelschappen uit Zweden en Duitsland. Het opera- en muziektheatergezelschap OPERA2DAY heeft in korte tijd naam gemaakt met vernieuwende uitvoeringen. Regisseur Serge van Veggel vroeg choreograaf Ed Wubbe de choreografie te maken voor Opera Melancholica.

Voor de voorstelling 3D International wisselen Scapino, GöteborgsOperans Danskompani en Staatstheater Mainz dansers en choreografen uit voor een internationaal dansdrieluik.

Voor meer informatie:

www.scapinoballet.nl

Meer berichten