Henny Diepstraten helpt een passagier de Plusbus Houten in. Foto: Rene van den Brandt.
Henny Diepstraten helpt een passagier de Plusbus Houten in. Foto: Rene van den Brandt. (Foto: Rene van den Brandt)

'Henny is een echte regelaar en dat komt hier goed van pas'

Vrijwilligers zijn onmisbaar en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Vandaag maken we kennis met Henny Diepstraten van Plusbus Houten.

Schrijver: Judith Spier

Fotograaf: René van den Brandt

"Mag ik een oproep doen voor extra vrijwilligers?"

Dat was het eerste wat Henny vroeg toen we elkaar ontmoetten. Henny woont al bijna 30 jaar in Houten met man en zoon. Sinds twee jaar is ze met pensioen.

Goede klik

Toen ze net met pensioen was, ontmoette ze iemand die als vrijwilliger bij de Plusbus werkte. Omdat het zo goed klikte, besloot Henny een keer te gaan kijken of dit werk ook wat voor haar was.

Al gauw functioneerde ze - als lid van het telefoonteam - als spil voor de deelnemers. "Ik ben een echte regelaar en dat komt goed van pas. Zowel het contact met de deelnemers als het contact met mede-vrijwilligers maakt het werk zo leuk".

Henny benadrukt dat het hele team van Plusbus in het zonnetje gezet moet worden.

Want zonder het programma-, bezorg-, rooster-, busbeheer-, pr-team en natuurlijk de chauffeurs en begeleiders, kan de Plusbus niet bestaan. Zo'n vijftig vrijwilligers zorgen ervoor dat de bus vier keer per week kan rijden. Per uitje kunnen er zes personen mee. Het aanbod is zeer divers. "We organiseren dagtochten, maar ook kortere uitjes. De ene keer in de buurt, de andere keer verder weg. We houden ook rekening met mensen met een kleine beurs".

programma

Als abonnee ontvang je het maandprogramma thuis en kun je je op bepaalde data opgeven voor de uitjes. "Behalve dat je iets doet waar mensen plezier aan beleven, kom je zelf ook nog eens ergens wanneer je als chauffeur of begeleider mee op pad gaat. Zelf heb je dan ook een leuke dag!"

De Plusbus Houten bestaat nu ongeveer anderhalf jaar en is een groot succes.

Er zijn momenteel tweehonderd deelnemers. De organisatie wordt geheel gerund door vrijwilligers en is behoorlijk professioneel.

Om de taken goed te kunnen verdelen, zijn er bij alle teams meer vrijwilligers nodig. Meld je dus aan bij de Plusbus! Dit kan door een bericht te sturen naar: prteam@plusbushouten.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Plusbus Houten?

Kijk dan op: www.plusbushouten.nl. Nieuwe deelnemers zijn ook welkom.

www.plusbushouten.nl

Meer berichten