De wethouder rechts op de foto en Paul van Ruitenbeek, links, de huidige voorzitter.
De wethouder rechts op de foto en Paul van Ruitenbeek, links, de huidige voorzitter. (Foto: Omroep Houten)

Omroep Houten opent haar vernieuwde studio

Ger Kroes

Wethouder Kees van Dalen opende op 8 juni met een druk op de knop "On Air" de nieuw ingerichte studio van Omroep Houten in Cultuurhuis Schoneveld.

SCHONEVELD - Als portefeuillehouder Communicatie sprak hij lovende woorden over de plaats die de Omroep zich verworven heeft in het lokaal medialandschap in zijn inmiddels tienjarig bestaan.

"Niet meer weg te denken uit de Houtense samenleving en waarom niet; ze maakt reportages van Houtense activiteiten, is aanwezig bij raadsvergaderingen, ze biedt een veelheid aan persoonlijke verhalen van inwoners. En ze zit boven op het Nieuws. Ze waren bijvoorbeeld eerder bij de nieuwe burgemeester dan de officiële delegatie van de gemeente en zo hoort het. De gemeente feliciteert de Omroep hiermee en is er trots dat je ziet dat ze zich professionaliseert".

Paul van Ruitenbeek, voorzitter van de Omroep, stipt aan dat de kwaliteiten van de Omroep gerealiseerd worden door ongeveer 80 enthousiaste vrijwilligers. Niet alleen via radio, maar Omroep Houten brengt ook videofilmpjes via de website, en zit op de sociale media. "We kiezen bewust lokaal, omdat we er zijn voor Houten. We zijn een stabiele factor in Houten, de wethouder zei het al, terwijl we om ons heen zien dat media kwetsbaar zijn. Tachtig vrijwilligers die programma's maken over ondermeer sport, politiek, ouderen, jeugd en die de techniek verzorgen om de live uitzendingen mogelijk te maken. Een aantal van hen hebben keihard aan de vernieuwing van de studio gewerkt: timmerwerk, radioautomatisering, bekabeling om programma's ook via webcams in de huiskamer te brengen.

Doordat het dak van Cultuurhuis Schoneveld gerepareerd moest worden gaf dat voor de Omroep mogelijkheden de vernieuwing toe te passen met betrekking tot airconditioning en verlichting.

Die kans heeft de Omroep in overleg met Van Houten en Co gegrepen om meer service te kunnen bieden aan de Houtense inwoners. De resultaten zijn voor langere tijd zichtbaar en daar gaat Houten van genieten.

Meer berichten