Amnesty kan rekenen op een groot aanbod aan boeken voor de boekenmarkt.
Amnesty kan rekenen op een groot aanbod aan boeken voor de boekenmarkt. (Foto: Amnesty Houten)

Romans, thrillers en kookboeken in zo'n tweehonderdvijftig dozen

Naar verwachting zo'n tweehonderdvijftig dozen boeken met onder meer romans, thrillers, kook- en tuinboeken staan zaterdag 6 juli weer klaar op Het Rond voor de verkoop tijdens de jaarlijkse Amnesty Boekenmarkt.

HET ROND - "We zorgen elk jaar voor een goede kwaliteit. Verder zijn op de markt de verschillende categorieën boeken makkelijk te vinden. En als dat niet lukt, dan staat één van onze vrijwilligers klaar om te helpen zoeken of om een advies te geven. De opbrengst gaat in zijn geheel naar activiteiten van Amnesty International," aldus coördinator Hella van Veen.

Gedoneerd

De boeken die op de Amnesty Boekenmarkt te koop worden aangeboden, zijn alle gedoneerd. Al vanaf half mei is via posters, social media, de website van Amnesty Houten en via de media gevraagd om boeken 'die over zijn' in te leveren voor Amnesty. Dat kan tot eind juni op verschillende adressen in Houten en in Schalkwijk.

oproep

En zoals elk jaar is ook nu aan die oproep van Amnesty inmiddels ruim gehoor gegeven. Dozen vol boeken staan opgestapeld in het midden van de riante schuur aan de Provincialeweg in Schalkwijk. Dat dient deze maand als inlever- en sorteercentrum van de boekenmarkt. Elke dinsdag- en donderdagavond in juni is de schuur bemenst.

combineren

Nico Vermeeren is één van de zes vrijwilligers die deze avond dienst doen als sorteerder. Hij reikt regelmatig naar de stapels boeken.

Vervolgens loopt hij met een bundeltje langs de rij papieren op de vloer waar de verschillende genres op staan aangegeven. En daar staan weer lege dozen klaar waar de boeken keurig per categorie in worden gelegd.

Vermeeren vindt het 'leuk' om met boeken te werken, zegt hij. ,,En het goede doel is belangrijk. Ik combineer het nuttige met het aangename," glimlacht hij.

Zijn collega-sorteerder, Astrid van der Veen loopt al voor het twintigste achtereenvolgende jaar rond in het 'sorteercentrum'. Ze houdt van lezen en vindt fondsenwerving belangrijk. Van der Veen en Vermeeren sorteren niet alleen. Beiden staan ook op de markt als verkoper.

"Dat is heel leuk om te doen. Ieder jaar kom je ook weer dezelfde mensen tegen."

Meer informatie: via Facebook;

www.houten.amnesty.nl

amnesty.houten@gmail.com

Meer berichten