De Vlinder: Een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten Centrum. Foto: Hans Hordijk.
De Vlinder: Een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten Centrum. Foto: Hans Hordijk. (Foto: Hans Hordijk)

'Spektakel door de jeugd van toen'

Bewerkt door redactie

Project 'De Vlinder'

Van komende september tot en met mei volgend jaar vindt het project De Vlinder plaats. Een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten Centrum.

CENTRUM - Over Houten vroeger, en Houten nu. De voorstelling wordt een mozaïek van herinnering en ervaring, verbeeld in fraaie dansfiguren, poëzie, muziek, zang èn beeld. De inbreng van de deelnemers is de inspiratiebron.

Wie weet nog hoe het vroeger was? Houten is gegroeid van een intiem dorp naar een indrukwekkende Vinex-stad. In deze voorstelling deelt de 'jeugd van toen' hun verhalen over het dorp aan elkaar en aan de jonge generatie. Over de snelle groei van dorp naar stad.

En de invloed daarvan op hoe mensen met elkaar omgaan en het leven in de stad.

Aan het project kunnen tachtig deelnemers meedoen. In 25 repetities maken veertig deelnemers onder leiding van een choreograaf een danstheatervoorstelling. Daarnaast zijn veertig deelnemers actief met het decor, fotografie en de muziek.

Het artistieke team bestaat uit dramaturg Liesbeth Osse, choreograaf Ireen Kurvers (beiden verbonden aan Gouden Dans), beeldend kunstenaar Dorothé Arts, fotograaf Paul van der Klei en muzikant Fredrike de Winter.

Theater Aan de Slinger (De Slinger 40 Houten) is het bruisende centrum van dit project. Vanaf oktober dit jaar repeteren de deelnemers wekelijks op dinsdag onder leiding van het artistieke team. Het project wordt afgerond met drie voorstellingen in Aan de Slinger: op zondag 10 mei (matinee), donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei.

Doet u mee?

Het project is gericht op inwoners van 65-plus uit Houten Centrum (de wijken Centrum West en Centrum Oost). Spreekt het project u aan, neem dan contact op met Angela de Vogel of Fleur Esmeijer van 'van Houten&co' via info@vanhoutenenco.nl of tel. 030 – 7001 500. Zij gaan graag met u in gesprek over het project.

info@vanhoutenenco.nl

030 7001500

Meer berichten