Nu wordt er alweer druk gespeculeerd over de potentiële winnaar van dit bijzondere jaar. Zondag 28 juli weet Schalkwijk wie de winnaar van de 50ste Tour de Schalkwijk is.
Nu wordt er alweer druk gespeculeerd over de potentiële winnaar van dit bijzondere jaar. Zondag 28 juli weet Schalkwijk wie de winnaar van de 50ste Tour de Schalkwijk is. (Foto: Tour de Schalkwijk)

Jubileum wielerspektakel Schalkwijk voor iedereen

Bewerkt door redactie

Het wordt zondag 14 juli een spannende dag in het gewoonlijk zo rustige Schalkwijk. Dan start namelijk de vijftigste editie van het jaarlijkse wielerevenement, de Tour de Schalkwijk.

SCHALKWIJK - Een bijzonder jaar met veel speciale activiteiten vanwege het jubileum, maar natuurlijk zal de Tour blijven draaien om de 110 rennertjes die hun uiterste best zullen doen om zo goed mogelijk te presteren tijdens het vijftigjarig bestaan.

Seniorenrit

De Tour de Schalkwijk start dus op zondag 14 juli, maar er zullen dan alleen rennertjes van boven de 21 jaar aan de streep staan. Dan is namelijk de Seniorenrit, waaraan iedereen kan deelnemen die ooit zelf aan de Tour heeft meegedaan of dat altijd al heeft willen doen. Op zaterdag 20 juli is er tijd om los te gaan met The Great Piano's tijdens het festival Hits on Tour.

Kaartjes hiervoor zijn verkrijgbaar via www.jubileum.tourdeschalkwijk.nl. Op de jubileumwebsite is ook informatie te vinden over andere acitiveiten waaronder het spectaculaire 'Ter land, ter zee en in de wetering', de Tour-Pubquiz en de opening van het enige echte Tourmuseum.

Eerste tijdrit

De officiële start van de Tour de Schalkwijk zal op zondag 21 juli zijn, wanneer de rennertjes eindelijk hun eerste tijdrit in het jubileumjaar zullen gaan starten. Er wordt al volop getraind door de rennertjes, want ook dit jaar zal de strijd om de gele trui weer losbarsten.

Roze trui

Daarnaast wordt er gestreden voor de roze trui (beste meisje), de rode trui (dijkhuisklassement), de groene trui (bergklassement) en de witte trui (beste 9-jarige). Vorig jaar wist Jens Grotenbreg de eerste plek in het klassement te bemachtigen.

Nu wordt er alweer druk gespeculeerd over de potentiële winnaar van dit bijzondere jaar. Zondag 28 juli weet Schalkwijk wie de winnaar van de 50ste Tour de Schalkwijk is.

www.jubileum.tourdeschalkwijk.nl

Meer berichten