Ouders die het gratis BoekStart-koffertje komen ophalen voor hun baby maken kans op een extra verrassing.
Ouders die het gratis BoekStart-koffertje komen ophalen voor hun baby maken kans op een extra verrassing. (Foto: Bibliotheek)

Gouden Wikkel-actie voor BoekStart-baby's

Al tien jaar bezorgt BoekStart baby's en ouders plezier. De Bibliotheek Lek & IJssel viert dat deze zomer in Houten, IJsselstein en Vianen met de Gouden Wikkel-actie. Ouders die het gratis BoekStart-koffertje komen ophalen voor hun baby maken kans op een extra verrassing.

REGIO - Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is 10 jaar geleden BoekStart ontstaan. Ouders van baby's ontvangen in het consultatiebureau een waardebon, samen met een welkomstbrief van de burgemeester/wethouder. Met deze bon kunnen zij in de bibliotheek een BoekStart-koffertje ophalen, met twee babyboekjes. Ze krijgen ook gratis een bibliotheekabonnement voor hun baby, waarmee ze direct babyboekjes kunnen lenen. Deze zomer maken ouders die een BoekStart-koffertje ophalen kans op een extra verrassing: in enkele koffertjes is een Gouden Wikkel verstopt. Deze kan worden omgeruild voor een verrassingspakket.

Meer berichten