De komende themazondag staat geheel in het teken van de fotografie. Foto: Museumwerf Vreeswijk
De komende themazondag staat geheel in het teken van de fotografie. Foto: Museumwerf Vreeswijk (Foto: museumwerf)

Museumwerf Vreeswijk fotogeniek

Bewerkt door redactie

Fotografie als themadag

Er is op zondag 7 juli weer een Themazondag bij Museumwerf Vreeswijk. Het onderwerp is dit keer fotografie. Dat is niet zo vreemd want bij de Museumwerf zijn tal van fotogenieke objecten te vinden. Wat te denken van historische schepen of ouderwetse stoere werktuigen?

VREESWIJK - Tijdens de Themazondag wordt daarom een workshop fotografie gegeven voor beginners en huis-tuin-en-keukenfotografen die meer uit hun fototoestel willen halen. Of dat toestel nu een spiegelreflex, compact camera, systeem camera of smartphone is, dat maakt niet uit.

Theorie

De workshop begint met wat theorie. Daarna ga je op pad met de opdrachten foto's te maken van grote objecten, zoals de gebouwen, schepen of kranen op de Museumwerf, en detailfoto's van bijvoorbeeld ankers, kettingen, touwen, roestplekken of klinknagels.

Aardige attentie

Een selectie van de gemaakte foto's wordt vervolgens met elkaar besproken en beoordeeld. Uiteraard wordt als afsluiting door de deelnemers de beste foto van de workshop gekozen. De maker krijgt een aardige attentie.

Het is handig van te voren het eigen fototoestel nog eens goed op zijn mogelijkheden door te nemen. Lees de gebruiksaanwijzing door en neem deze mee naar de workshop. Vergeet niet een usb-kabeltje mee te nemen zodat je toestel op een laptop kan worden aangesloten. De workshop wordt gehouden in het Theehuys van de Museumwerf van 13.00 tot 17.00 uur.

Voorzetlenzen

Docent Piet de Boer: "Fotografie werd mijn hobby vanaf het moment in m'n jeugd dat ik een camera kreeg. De techniek heeft me altijd geïnteresseerd. Ik was al snel aan het experimenteren met filters en voorzetlenzen. Uiteraard kwam er een donkere kamer voor het ontwikkelen en afdrukken van de foto's. Zo'n 15 jaar geleden heb ik een digitale camera aangeschaft. De mogelijkheid om de digitale beelden te bewerken opende nieuwe wegen."

De Boer heeft zich toegelegd op natuurfotografie en is lid van de natuurfotovereniging VAN en van de fotowerkgroep van de IVN waar hij recentelijk meewerkte aan een fotocursus.

De kosten voor deelname aan de workshop inclusief toegang tot de Museumwerf bedragen slechts € 2,00 per persoon. Het maximale aantal deelnemers aan de workshop bedraagt twintig personen.

Dus wil je meedoen aan deze workshop, meld je dan zo spoedig mogelijk aan via

henny@museumwerf.nl

Openingstijden

Het gehele jaar geopend op zondag van 13:00-17:00 uur. Van 15 maart tot 15 november tevens op woensdag & donderdag van 13:00-16:00 uur. Van 1 juni tot 31 augustus bovendien op vrijdag & zaterdag van 13:00-17:00 uur. www.museumwerf.nl

Meer berichten