Foto: Hans van Oosterhoudt

Man in auto doodgeschoten op Houtense parkeerplaats

HOUTEN - Op de parkeerplaats aan de Schonenburgseind in Houten, vlakbij winkelcentrum Het Rond, is donderdagavond rond 23.00 uur een man in een geparkeerde auto om het leven gekomen bij een schietpartij.

Het dodelijk getroffen slachtoffer zat op de bijrijdersstoel van de auto. Vermoedelijk zijn echtgenote zat naast hem achter het stuur. Omstanders hoorden de vrouw hard gillen. Zij spreken van één dader, die is gevlucht. Mogelijk op een scooter. Hij zou een bivakmuts hebben gedragen. De politie startte direct een groot onderzoek. Enige tijd cirkelde een politiehelikopter boven het centrum van Houten.

Het Schonenburgseind is een parkeerplaats die pal achter winkelplein Het Rond ligt. Daar waren gisteravond de terrasjes goed gevuld. Volgens omstanders had het slachtoffer een bezoekje gebracht aan de plaatselijke horeca. Het is niet bekend of hier mogelijk een ruzie of een ander incident aan de schietpartij is voorafgegaan. De politie zette de wijde omgeving af. Met zaklampen werd er in struiken en tuintjes gezocht naar mogelijke sporen. Er werd daarbij ook een speurhond ingezet.

Het onderzoek door de recherche is tot diep in de nacht doorgegaan. Of de politie inmiddels een spoor van de dader heeft, is niet bekend. Ook het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk.

Bron: AD

Meer berichten